Vremea rea face ravagii. Peste 100 de gospodării din judeţul Olt au fost inundate

Apele revărsate ale pârâului Iminog au inundat, joi, 130 de gospodării şi 140 de hectare de terenuri agricole din comuna Schitu, în zonă fiind prezenţi pompieri pentru monitorizare şi intervenţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Cornel Gogolan.

17 apr. 2014, 11:41
Vremea rea face ravagii. Peste 100 de gospodării din judeţul Olt au fost inundate

Acesta a declarat, pentru AGERPRES, că în urma ploilor din ultimele ore pârâul Iminog a ieşit din matcă şi apa din pârâu a ajuns la gospodăriile populaţiei şi pe terenurile agricole. Au fost inundate gospodării, anexe gospodăreşti şi terenuri din patru sate ale comunei Schitu, în prezent fiind inundate 130 de gospodării (curţi şi grădini) şi 140 de hectare teren arabil.

Citeşte şi COD GALBEN de inundaţii. Care sunt zonele vizate

Joi a mai fost inundată şi o gospodărie din comuna Valea Mare, unde pompierii au intervenit şi au scos apa pentru a nu ajunge la locuinţe.

„Echipe de pompieri sunt acum la Schitu, evaluează situaţia şi vor decide dacă este necesar să intervină pentru evacuarea apei din gospodării. Nu sunt locuinţe inundate”, a spus reprezentantul ISU Olt.

În comuna Schitu a avut loc joi şi un Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care au participat şeful ISU Olt, Marin Pică precum şi prefectul Silviu Neacşu şi subprefectul Emanuel Oproiu, fiind discutată şi problema potabilităţii apei din fântânile populaţiei, luându-se decizia ca în situaţia în care sunt fântâni inundate populaţia afectată să primească apă potabilă până la igienizarea puţurilor.

Citeşte şi Avertizare PRELUNGITĂ pentru jumătate de ţară. Se anunţă PLOI şi VÂNT PUTERNIC până sâmbătă