Vremea se menţine caldă, cu maxime de 15 grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii au veşti pune pentru următoarele zile. Vremea continuă să fie caldă în majoritatea regiunilor, cu temperaturi de toamnă târzie şi nicidecum de început de iarnă. Maximele vor ajunge chiar şi la 15 grade în Câmpia Română.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 15:53
Vremea se menţine caldă, cu maxime de 15 grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică vremea va fi caldă pentru miezul lunii decembrie. Vom avea temperaturi cuprinse între 3 şi 13 grade, iar aerul care vine din bazinul mediteranean face ca în Câmpia Română să fie chiar şi mai cald, cu temperaturi de 15, poate chiar 16 grade. Norii vor acoperi cerul temporar şi vor aduce ploi slabe, în sud-vestul şi in centrul ţării şi doar izolat în celelate regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul îşi face simţită prezenţa şi doar pe crestele munţilor suflă în rafale.

Bucureştenii sunt norocoşi. Vor avea, duminică, parte de vreme caldă pentru această dată. Ziua de duminică seamănă cu o zi de toamnă blândă, cu soare care se arată din când în când printre nori şi vânt care abia se simte. Până la amiaza vom avea 13-14 grade.

Luni, vremea rămâne caldă, chiar dacă în sud valorile termice la amiază sunt cu 3-5 grade mai scăzute decât duminică. Maximele sunt cuprinse între 4 şi 14 grade, cu cele mai mari valori în Dealurile de Vest. Norii acoperă temporar cerul în aproape toate regiunile şi numai local plouă slab sau cade burniţa. La munte, trecător, sunt condiţii să mai cadă lapoviţa şi ninsoare. În estul şi în sudul ţării, mai ales în zonele joase, ziua începe cu ceaţă pe arii restranse. Vântul prinde putere în Banat, în sudul Crişanei şi în zona montană înaltă.

Luni şi în Capitala soarele rămâne dincolo de nori o bună parte a zilei. În primele ore va fi ceaţă, apoi trecător aşteptăm ploaie slabă şi burniţă. La amiază va fi uşor mai rece decât duminică, nu mai mult de 8-9 grade, dar şi aşa vremea este caldă pentru data din calendar.

Marţi, meteorologii prognozează vreme în general închisă în regiunile aflate la exteriorul arcului carpatic, unde vor predomina norii joşi, iar local va fi ceaţă şi burniţă. În celelate regiuni, norii acoperă doar temporar cerul şi lasă ploi slabe şi izolate. Nici aici nu lipseşte ceaţa matinală, dar va fi prezentă pe arii restrânse. La amiază, valorile maxime sunt apropiate de cele de luni, aşa că vremea se menţine caldă şi se vor situa, în general, tot între 4 grade, în estul Transilvaniei şi 14 grade în Dealurile Banatului.

Marţi, vremea din Capitală ne duce cu gândul la vremea mohorătă, de toamnă târzie, nu la cea de iarnă. Cerul va fi încărcat de nori joşi încă de dimineaţă, când va fi ceaţă asociată cu burniţă. La amiază vor fi în jur de 8 grade.