Vremea se răceşte în toată ţara, iar la munte va ninge viscolit VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi ninge local doar în Transilvania, Maramureş şi zonele de munte, în timp ce în Banat şi Crişana predomină lapoviţele şi sunt condiţii de formare a poleiului.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 15:36
Vremea se răceşte în toată ţara, iar la munte va ninge viscolit VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vânt puternic şi ninsori valabilă de vineri dimineaţă, de la ora 8.00 până sâmbătă, la ora 20.00. La munte va ninge viscolit, iar rafalele de vânt vor depăşi 80-90 de km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, în special în regiunile sudice, unde local vitezele vor atinge 55-60 de km/h.

Vineri, norii acoperă cerul aproape întreaga zi în zonele montane, unde ninge viscolit, mai ales în masivele din jumătatea nordică. În celelalte regiuni, precipitaţiile sunt reduse cantitativ. Ninge şi în Maramureş şi în Transilvania, iar în sud şi sud-vest sunt condiţii de ceaţă dimineaţa. Vântul prinde putere în majoritatea regiunilor. Maximele sunt cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade în sud.

Norii se înmultesc vineri şi deasupra Capitalei, dar nu aduc precipitaţii. Vântul suflă în rafale cu până la 35-40 km/h şi totuşi la amiază va fi destul de cald, maxima va atinge în jur de 9 grade.

Sâmbătă, vremea se răceşte în toată ţara, aşa că amiaza vine cu maxime cuprinse doar între minus 1 şi 7 grade. Cerul va fi mai mult noros, dar avem puţine precipitaţii. Ninge local la munte şi ceva mai puţin în vest, în nord şi în centru. În celelalte regiuni doar izolat va fulgui. Vântul suflă mai tare în zona montană înaltă.

Şi în Capitală, prima zi de weekend vine cu o uşoară răcire. Soarele se arată printre nori, nu aşteptăm precipitaţii, iar vântul suflă cu ceva intensificări, aşa că vom simţi mai puţin decât cele 6 grade pe care le vor indica termometrele.

Temperaturile continuă să scadă duminică şi vremea devine rece pentru această dată. Norii acoperă cerul o bună parte a zilei în majoritatea regiunilor, dar lasă ninsori locale la munte şi chiar mai puţine în celelalte zone. Şi tot la munte, vântul mai suflă în rafale. La amiază, aşteptăm maxime de la doar minus 3 grade în estul Transilvaniei, până la cel mult 5 grade în sud.

Răcirea continuă şi pentru bucureşteni, aşa că duminică la amiază abia se mai ating 4 grade. Cerul va fi mai mult acoperit de nori, dar vântul se mai potoleşte.


loading...