Vulcanul Etna a erupt din nou. Imagini spectaculoase surprinse de camere

Vulcanul Etna a erupt din nou, în noaptea de duminică spre luni. Camerele de luat vederi au surprins imagini spectaculoase a celui mai înalt vulcan din Europa. Din fericire, nimeni nu a fost pus în pericol şi asta pentru că în apropriere nu sunt locuinţe.

01 feb. 2021, 12:37
Vulcanul Etna a erupt din nou. Imagini spectaculoase surprinse de camere
Vulcanul Etna a erupt din nou

Vulcanul Etna a erupt din nou. Chiar dacă exploziile de lavă au oferit imagini impresionante, norul de cenuşă nu a fost atât de puternic încât să perturbe activitatea pe aeroportul Catania, aflat în apropiere, potrivit Ştirileprotv.ro.

Citeşte şi: Un vulcan important a erupt în Japonia, autorităţile au ridicat nivelul de alertă. Pietrele sunt aruncate la peste 1 km de munte VIDEO

Vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m

Etna, cel mai înalt vulcan din Europa

Etna este unul dintre cei trei vulcani activi ai Italiei, alături de Stromboli şi Vezuviu, şi a erupt ultima oară în urmă cu două săptămâni.

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Înălțimea sa este controversată, datorită distrugerii parțiale a conului vulcanic la erupții, care au format până la 400 de cratere secundare. Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 km².

Citeşte şi: Imagini SPECTACULOASE cu erupţia vulcanului Merapi din Indonezia. Un aeroport internaţional a fost închis VIDEO

Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Cenușa vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.

Având o activitate de peste 6000 de ani, vulcanul Etna este vulcanul activ cu cea mai lungă perioadă de activitate.

Turismul este foarte dezvoltat, în anul 1981, regiunea a fost declarată parc național. Aici se găsesc și zone de schi alpin de importanță europeană. Există și un teleferic cu care se poate urca până la altitudinea de 2.600 m, distrus în 2002 de o erupție, dar repus în funcțiune în anul 2004.

Dacă un turist dorește să urce pe vulcan, se poate ajunge cu automobilul până la locul de parcare „Etna nord”, de unde se continuă drumul cu un jeep aprobat de administrația locală, până la craterul Sapiența. O alternativă este pe jos, de la locul de parcare începând un traseu de 4–5 ore (pentru cei care cunosc zona).