Vulcanul Kilauea, din Hawaii, a erupt. Imagini spectaculoase cu unul dintre cei mai activi vulcani din lume

Vulcanul Kilauea, de pe Insula Mare din Hawaii, a erupt miercuri dimineață, fiind unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

08 iun. 2023, 09:33

Vulcanul Kilauea, din Hawaii, a erupt, fluxurile de lavă fiind limitate la perimetrul craterului, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Citește și: Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt violent. Imagini dramatice cu lava care se revarsă din craterul fumegând

Ultima erupție a vulcanului a avut loc în ianuarie și a continuat până în luna martie, Observatorul vulcanic din Hawaii, parte a USGS, a înregistrat o lumină puternică pe imaginile captate de camera web de pe vârful Kilauea miercuri, 6 iunie, la ora 4:44 a.m. (14:44 GMT), semnalând astfel o posibilă nouă erupție.

„Primele faze ale erupțiilor sunt dinamice”, a precizat USGS într-un raport.

Citește și: Vulcanul Etna, alertă de erupţie : „Probabilitate foarte mare a unei fântâni de lavă iminente sau în desfășurare”

USGS a precizat că va ridica nivelul de alertă pentru aviație în regiune, de la portocaliu la roșu, pe perioada evaluării erupției.

Kilauea, situat într-o zonă închisă a Hawaii Volcanoes National Park, este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. În anul 2019, mai multe seisme și erupții majore de aici au provocat distrugerea a sute de locuințe și sedii de firme.