Walt Disney nu va mai plăti peste 100.000 de angajaţi în vreme de coronavirus. Sunt afectaţi oameni de pe trei continente

Walt Disney va înceta să mai plătească săptămâna aceasta peste 100.000 de persoane, aproape jumătate din numărul angajaţilor, în contextul în care cea mai mare companie ce deţine parcuri de distracţie şi hoteluri în Europa, Statele Unite şi Asia este afectată din cauza crizei generate de coronavirus.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 11:51
Walt Disney nu va mai plăti peste 100.000 de angajaţi în vreme de coronavirus. Sunt afectaţi oameni de pe trei continente

Calculul este că renunțarea la salarii pentru aproape jumătate dintre angajații companiei ar genera economii de până la 500 de milioane de dolari pe lună, transmite publicaţia Financial Times, citată de Profit.ro.

Walt Disney a anunțat totuși că va plăti asigurările medicale pentru angajații săi în perioada în care aceştia au salariile suspendate. Anterior, compania a decis închiderea parcurilor sale de distracţii Disney World din Florida și Disneyland Paris, „ca măsură de precauție” împotriva epidemiei de coronavirus.

De asemenea, grupul a decis să mai închidă şi parcul Disneyland de la Anaheim, din statul american California, tot din cauza pandemiei de COVID-19.

Gene Deitch, unul dintre regizorii celebrei animaţii „Tom şi Jerry”, a murit


loading...