Weekend de foc pentru salvamontiști. Au avut aproape 130 de intervenții pentru salvarea turiștilor de pe munte!

Salvamontiștii au început anul 2022 în forță. În ultimele 24 de ore, aceștia au avut nu mai puțin de 125 de intervenții.

16 ian. 2022, 09:53
Weekend de foc pentru salvamontiști. Au avut aproape 130 de intervenții pentru salvarea turiștilor de pe munte!

Weekend de foc pentru salvamontiști. Cele mai multe au fost raportate de Salvamont Municipiul Braşov, unde 47 de persoane au fost predate echipajelor medicale. Salvatorii montani anunţă că a fost o nouă ”zi de foc”.

Weekend de foc pentru salvamontiști. Au avut aproape 130 de intervenții pentru salvarea turiștilor de pe munte!

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane, cel mai mare , înregistrat zilnic, în acest început de an. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România.

Cele mai multe intervenţii au fost în Braşov.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital si o persoana predata la IML. S-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană”, mai arată Salvamont România.

Citește și: Şapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Romaniţa Iovan şi fiul ei au urcat în munţi pentru a-l comemora pe Adrian Iovan. GALERIE FOTO
 

Peste 500 de salvamontiştii din întreaga ţară s-au aflat la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, pe traseele turistice şi în cabinetele medicale ale bazelor şi posturilor Salvamont.

”Ţinând cont de afluxul mare de turişti la munte din aceasta perioada echipele Salvamont , singurele structuri abilitate legal sa desfăşoare activităţi de salvare a persoanelor accidentate in munti, îşi vor dimensiona corespunzător personalul operativ astfel încât sa intervină cu promptitudine la toate solicitările. Salvamont România, prietenii dumneavoastră în haine roşii, culoarea salvatorilor de vieţi, vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane”, au mai transmis salvatorii montani.

Citește și: Tragedie în munții Făgăraș. O turistă de 67 de ani a murit în urma unui stop cardio-respirator. A fost chemat și elicopterul în ajutor, însă nu s-a mai putut face nimic.
 


loading...
Partenerii noștri