Weekend-ul vine cu vreme numai bună de plimbare. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

O săptămână care părea că ne va aduce din nou iarna se sfârşeşte într-o notă caldă. Vremea se încălzeşte nesperat de mult, temperaturile din termometre situându-se peste media normală a perioadei.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 16:43
Weekend-ul vine cu vreme numai bună de plimbare. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

În weekend, termometrele vor ajunge să arate chiar şi 22 de grade, ne anunţă meteorologii, aceste temperaturi fiind cu 10-12 grade mai mari decât ar fi normal. Nu putem vorbi însă despre un record termic pentru luna martie, deoarece în 1952 la Odobeşti s-au înregistrat nu mai puţin de 32,8 grade Celsius, iar bucureştenii au avut o maximă de 28,8 grade tot în martie, în anul 1975.

Sâmbătă este o zi perfectă pentru o primă plimbare în pantofi şi cu o hăinuţă mai subţire. Temperaturile vor se vor situa între 10 şi 20 de grade Celsius, soarele va străluci nestingherit, iar vântul abia dacă se va face simţit. Dimineaţa, peste câmpii se va lăsa, pe ici, pe colo, ceaţă, însă aceasta se va ridica rapid.

Bucureştenii îşi pot face planuri de ieşit în parc sau chiar de un grătar. Soarele va stăpâni întregul peisaj meteo, vântul nu se va simţi, iar temperatura va urca spornic până la 16, dacă nu chiar 17 grade Celsius.

Ziua de duminică se anunţă şi mai frumoasă. Nu numai că soarele dă tonul întregii zile, dar temperaturile vor urca şi mai mult, cu maxime de la 12 la nu mai puţin de 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în regiunile sudice ale ţării. Norii vor fi doar de decor, iar vântul va aduce parfum de primăvară în vestul şi sudul ţării, fără a fi supărător.

Bucureştenii încheie săptămâna cu o amiază ce va aduce 21 de grade în termometre.

Săptămâna viitoare va începe în aceeaşi notă de încălzire a vremii. Maximele se anunţă aproape văratice, dacă e să ne gândim că de la 25 de grade se consideră temperatura cea mai mică a verii. Valorile se vor situa luni la amiază între 14 şi 24 de grade, cu cele mai mici temperaturi în estul Transilvaniei şi cele mai mari în Muntenia şi Oltenia.

În vestul, nordul şi centrul ţării sunt aşteptate câteva averse de ploaie.

Bucureştenii nu au parte de ploi luni. Maxima urcă la 21-22 de grade odată cu soarele care se va tot ridica pe cer fără să se întâlnească în cale cu norii.