Vremea rămâne instabilă, dar temperaturile cresc uşor. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea continuă să fie uşor instabilă în majoritatea regiunilor, însă temperaturile sunt mai apropiate de valorile termice normale ale acestei perioade. Dacă duminică şi luni mai sunt aşteptate ploi locale, marţi vom avea parte de o zi frumoasă şi călduroasă în cea mai mare parte a ţării.

RomaniaTV.net
24 mai 2013, 15:17
Vremea rămâne instabilă, dar temperaturile cresc uşor. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică, in vest, in nord-vest si in centrul tarii norii acopera cerul si aduc ploi in cea mai mare parte a zilei iar vremea va fi racoroasa pentru aceasta data. Mai mult, la peste 1.800 m altitudine vor reveni precipitatiile mixte.

In celelate regiuni instabilitatea atmosferica este mai accentuata dupa amiaza, cand norii cu mare dezvoltare verticala domina cerul si aduc averse care pot avea caracter torential insotite descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si izolat chiar vijelii si grindina.

Local in vest si in nord-vest cantitatile de apa rezultate in urma ploilor abundente vor depasi 15-20 l/mp.

In sud si in est amiaza vine cu valori termice apropiate de cele normale, chiar usor mai mari in centrul Moldovei si in sud-est. In general meteorologii prognozeaza de la 14-15 grade in Dealurile de Vest pana la 26-27 grade in sud-est.

La Bucureşti, săptămâna se încheie cu o zi plăcută în prima parte, însă treptat se formează nori, iar după-amiaza sunt aşteptate averse insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.
La amiaza mercurul din termometre ajunge la maxime de 23-24 grade, normal pentru data din calendar.

Saptamana viitoare debuteaza cu vreme instabila si racoroasa in vest, in nord dar si in centrul tarii, unde norii dau nota zilei si lasa ploi locale, chiar insemnate cantitativ in unele zone. In celelalte regiuni luni cerul va fi variabil, ploile izolate iar temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale. Vantul va sufla mai tare din cand in cand in majoritatea regiunilor. Dupa amiaza termometrele arata maxime ce pleaca de la 14 grade in Maramures pana la cel mult 24 grade in Lunca Dunarii.

In Capitala prima zi a saptamanii viitoare aduce o vreme destul de placuta. Norii acopera partial cerul, dar meteorologii nu prognozeaza ploi. Pana la amiaza mercurul din termometre ajunge la 23 grade, o idee inca sub normalul datei din calendar.

Marti vremea se incalzeste in sfarsit in toate regiunile, astfel incat asteptam maxime cuprinse in general intre 18 grade in Maramures si 28 grade in Lunca Dunarii. Instabilitatea atmosferica e mai accentuata in nord si in nord-vest unde se aduna mai multi nori si ploua local. In celelalte regiuni cerul va fi variabil iar ploile doar izolate. De aceasta data doar pe arii restranse vor fi fulgere si tunete iar vantul sufla mai tare pe crestele muntilor.

Şi la Bucureşti marţi se anunţă o zi frumoasă şi caldă. Norii isi fac aparitia doar trecător si sunt inofensivi, vantul adie placut, iar termometrele vor arata dupa-amiaza 26-27 de grade.