WhatsApp introduce o restricţie dură, în contextul crizei COVID-19. Se limitează numărul de contacte la care trimitem un mesaj

WhatsApp urmează să impună o nouă limită strictă la transmiterea mesajelor, deoarece aplicația deținută de Facebook încearcă să încetinească răspândirea de știri false, pe fondul panicii declanşate de noul coronavirus.

07 apr. 2020, 07:46
WhatsApp introduce o restricţie dură, în contextul crizei COVID-19. Se limitează numărul de contacte la care trimitem un mesaj

Dacă un utilizator primește un mesaj redirecționat frecvent – unul care a fost transmis de mai mult de cinci ori – conform noilor reglementări va putea să-l trimită pe un singur chat simultan. Aceasta reprezintă practic o cincime din limita anterioară de cinci chat-uri, impusă în 2019, astfel că în loc de cinci persoane o dată respectivul mesaj îl putem trimite numai unei singure persoane printr-un simplu „Send”.

Această schimbare nu va putea preveni răspândirea mesajelor cu conținut fals, pentru că mesajul poate fi trimis separat fiecărei persoane care dorim, însă acest impediment va încetini unele din cele mai virale mesaje de pe platformă, speră WhatsApp. Unul dintre aceste mesaje false, care a prins mai ales în Marea Britanie, este cel cum că „pandemia de coronavirus are legătură cu 5G”.

Citeşte şi Boris Johnson, un ministru oferă ultimele detalii despre starea sa. „A avut nevoie de oxigen”

Am văzut o creștere a redirecționărilor, despre care utilizatorii cred că sunt copleșitoare și contribuie la diseminarea de informații false. Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp o platformă de conversații personale„, a transmis un purtător de cuvânt al WhatsApp, pe blogul firmei.

Din cauza criptării folosită de WhatsApp, nu se poate vedea din exterior conținutul mesajelor trimise pe această platformă, astfel că o moderare precum cea făcută de Facebook, cu oameni care verifică conținutul, este imposibilă.