WhatsApp îţi şterge contul dacă nu faci asta. Care sunt noile reguli după update

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicaţii de mesagerie, va şterge conturile utilizatorilor care nu sunt de acord să partajeze date cu Facebook, în condiţiile în care ambele sunt deţinute de Mark Zuckerberg.

07 ian. 2021, 18:34
WhatsApp îţi şterge contul dacă nu faci asta. Care sunt noile reguli după update

WhatsApp îţi şterge contul, cu toate că reprezentanţii serviciului de mesagerie menţionau în politica de confidenţialitate că respectarea intimităţii utilizatorilor este în „codul lor ADN”.  „De când am lansat WhatsApp, am aspirat să ne construim serviciile având în vedere un set de principii puternice de confidențialitate”, precizau creatorii aplicaţiei WhatsApp.

Începând din 8 februarie 2021 vor intra în vigoare noii termeni şi doar utilizatorii care sunt de acord cu politica de confidenţialitate vor putea folosi Whatsapp.

Whatsapp, serviciul de mesagerie deţinut de Facebook, şi-a alertat utilizatorii din India că va actualiza politica de confidenţialitate, iar schimbările vor intra în vigoare începând de luna viitoare, scrie thehackernews.com.

Citeşte şi: Atenţie, peste patru zile WhatsApp va deveni incompatibil cu milioane de smartphone-uri. Verifică să vezi dacă poţi folosi aplicaţia după 1 ianuarie

Principalele modificări ce vin odată cu actualizarea fac referire la modul în care Whatsapp procesează datele utilizatorilor, „modul în care companiile pot folosi serviciile găzduite de Facebook pentru a stoca şi gestiona conversaţiile din WhatsApp”, şi cum colaborează cu Facebook pentru „a intregra produsele din portofoliul companiei Facebook”.

WhatsApp îţi şterge contul dacă nu faci asta. Care sunt noile condiţii

Schimbările sunt obligatorii şi vom permite aplicaţiei WhatsApp să partajeze mai multe date cu celelalte companii deţinute de Facebook, inclusiv informații despre înregistrarea contului, numere de telefon, date despre tranzacții, informații legate de servicii, interacțiuni pe platformă, informații despre dispozitivul mobil, adresă IP și alte date colectate pe baza consimțământului utilizatorilor.

În schimb, această politică de partajare a datelor cu Facebook şi celalte servicii deţinute de Mark Zuckerberg nu se aplică statelor membre ale Uniunii Eruopene care fac parte din Spațiul Economic European (SEE), în care sunt în vigoare reglementări GDPR privind protecția datelor.

Actualizarea politicii de confidenţialitate şi a termenilor are loc în contextul noii strategii a Facebook ce are ca scop integrarea aplicaţiilor WhatsApp, Instagram şi Messenger.

Utilizatorii care nu vor fi de acord cu noile condiţii nu vor mai avea acces la conturile de WhatsApp deoarece aceste vor fi şterse, au anunţat reprezentanţii serviciului de mesagerie.

WhatsApp şi-a actualizat ultima oară termenii și condițiile pe 28 ianuarie 2020, în timp ce actuala politică de confidențialitate a fost aplicată pe 20 iulie 2020.

Citeşte şi: Semnificaţia emoticoanelor. Cele mai folosite emoji pe Facebook, Whatsapp sau Twitter