WI-FI GRATUIT în mai multe parcuri din Bucureşti. Cu ce viteză poţi să downloadezi de pe internet

Bucureștenii care merg în parcuri pentru a se relaxa sau pentru mişcare în aer liber şi vor să facă o pauză pot intra GRATUIT pe internet. Primăria Sectorului 1 a introdus rețea gratuită de wireless în patru parcuri pe care le administrează, inclusiv lângă pădurea Băneasa. 

21 iul. 2016, 13:39
WI-FI GRATUIT în mai multe parcuri din Bucureşti. Cu ce viteză poţi să downloadezi de pe internet

Reţea GRATUITĂ wireless a fost introdusă în următoarele parcuri: parcul Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff), Parcul Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi), Parcul Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română), parcul Regina Maria și în Pădurea Băneasa, zona din apropierea Restaurantului Casa Albă.

„Spațiile verzi reprezintă o oază de sănătate pentru noi toţi şi sunt cartea de vizită a Sectorului 1. Parcurile din această zonă administrativă oferă astăzi nu numai relaxare și aer curat, ci și acces gratuit la Internet, pentru cei care vor să comunice și în timpul unei ieșiri la iarbă verde. Astfel, parcurile noastre au intrat în secolul XXI, adaptându-se la cerințele și nevoile comunității din Sectorul 1 și a tuturor bucureștenilor care le calcă pragul”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Echipamente similare cu cele de la Jocurile Olimpice de la Londra

Accesul la internet este liber, fără parolă, însă site-urile cu conţinut nerecomandat minorilor şi conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor sunt restricţionate. Echipamentele folosite sunt de ultimă generaţie, fiind similare cu cele care au constituit reţeaua oficială wireless a Jocurilor Olimpice de la Londra. Aceste tipuri de echipamente, care au deservit aproximativ 350.000 de utilizatori în capitala Marii Britanii, oferă bucureştenilor cea mai plăcută experienţă de navigare pe Internet, fie că este folosit un smartphone, o tabletă sau un laptop, informează administraţia locală într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, conexiunea internaţională la Internet este realizată la o viteză de transfer de 10 Mb/secundă, iar pentru conexiunea metropolitan viteza disponibilă este de 100 Mb/secundă. Echipamentele instalate suportă un număr minim de 1000 de conexiuni simultane pentru fiecare locaţie în parte, astfel încât posibilitatea supraaglomerării este minimă.

Centre de închiriere GRATUITĂ a bicicletelor

Parcurile Sectorului 1 pun la dispoziția bucureștenilor nu numai internet gratuit, ci și plimbări gratuite cu bicicleta în mijlocul naturii. Locuitorii Capitalei, iubitori de sport și mișcare, au până la mijlocul lunii noiembrie o alternativă ideală de petrecere a timpului liber: Centrele „La Pedale” deschise, pentru al optulea an consecutiv, de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate în Parcurile Kiseleff, Bazilescu și Pădurea Băneasa, în cadrul primului sistem de bike-sharing gratuit din România.
În aceste locații, administrația locală pune gratuit la dispoziția iubitorilor sportului pe două roți un număr de 450 de biciclete. Programul de funcționare al tuturor centrelor „La Pedale” este de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

Traseul pentru plimbări cu bicicleta poate fi ales direct de pe telefon

Bucureștenii își pot alege traseul pentru plimbări cu bicicleta, direct de pe telefonul mobil. Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Asociația Green Gate, au lansat începând cu vara trecută aplicația „La Pedale” prin care sunt ajutați să-și aleagă traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta.
Aplicația poate fi descărcată, gratuit, de pe toate dispozitivele smartphone, atât cu sistem de operare Android, cât și IOS. Aceasta le pune la dispoziția iubitorilor sportului pe două roți un număr de 12 trasee predefinite. În plus, bicicliștii își pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.