Wizz Air renunţă să taxeze bagajele mari de cabină. Vezi ce se întâmplă cu pasagerii care au plătit deja taxa

Cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air, renunță la taxarea bagajului mare de cabină din 29 octombrie, pentru orice zbor. Pasagerii care vor călători începând cu acea dată şi care deja au plătit taxa pentru bagajul mare de mână direct prin canalele companiei, vor primi ramburs 120% din prețul plătit, în conturile lor Wizz.

19 iul. 2017, 10:36
Wizz Air renunţă să taxeze bagajele mari de cabină. Vezi ce se întâmplă cu pasagerii care au plătit deja taxa

Wizz Air taxează din toamna lui 2012 cu 10 euro/zbor bagajul mare de cabină, cu dimensiunile de 56x45x25 cm. La cinci ani de la introducere, operatorul low-cost renunță la această taxă. Astfel, pasagerii care vor zbura cu Wizz Air pe și din 29 octombrie, dar care au plătit deja această taxă, vor primi în conturile Wizz 120% din prețul plătit, bani pe care îi vor putea folosi pentru achiziția altor bilete spre destinațiile Wizz.

Pentru un zbor dus-întors pe ruta București-Paris în perioada 4-11 noiembrie 2017, bagajul mare de cabină este taxat cu 47 de lei/segment, dacă achiziția se face online, în momentul rezervării. Taxa este mai mare dacă achiziția se face după rezervare, de 12 euro, și de 35 de euro dacă achiziția serviciului se face direct la aeroport.

Astfel, pasagerii care au plătit 20 de euro pentru bagajul mare la cală vor primi înapoi 44 de euro în contul lor Wizz.

Renunțarea la taxa pentru bagajul mare de cabină aduce Wizz Air în linie cu politica concurentului Ryanair, care permite unui pasager să ia gratuit, la bordul avionului, un bagaj mic de mână și unul mare cu dimeniusnile de 55x40x20 cm.

„Vom avea un număr limitat de bagaje mari de mână care vor fi acceptate la bordul avionului, de circa 90, restul vor fi transportate gratuit, la cală”, a declarat Owain Jones, potrivit economica.net.

Întrebat cu cât estimează compania că vor creşte vânzările de bilete odată cu renunţarea la această taxă, oficialul Wizz spune că nu este un produs care să ducă la creşterea vânzărilor.

Citeşte şi: Directorul general Tarom: Compania a avut pierderi anul trecut. A fost sabotată şi din interior şi din exterior


loading...