Wow! Cât câștigă un actor din România pentru o singură zi de filmare! Suma este uriașă! Alții nu fac banii ăștia nici într-o lună întreagă!

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, Matei Dima, cunoscut ca BRomania, a vorbit despre sumele pe care le câștigă, de fapt, un actor.

25 oct. 2022, 09:53
Wow! Cât câștigă un actor din România pentru o singură zi de filmare! Suma este uriașă! Alții nu fac banii ăștia nici într-o lună întreagă!

Recent, Matei Dima, cunoscut pe internet drept BRomania, a dezvăluit ce salariu are un actor. Acesta este regizorul filmului „Teambuilding”, care rulează în prezent în cinematografe.

Întrebat de suma pe care o primește un actor pentru un film de succes, acesta a declarat că suma poate să depășească 1.000 de euro pe zi.

„Ăia buni, și când zic buni, pentru că, atenție, toți sunt buni, vorbim de nume, de istoric, notorietate, primesc undeva între 1.000-1.500 de euro pe ziua de filmare”, a spus Bromania în podcastul Acasă La Măruță.

De aici s-a ajuns la concluzia că un actor ar putea câștiga până la 40.000 de euro lunar. Dar realitatea este că nimeni nu filmează atâtea zile și puțini sunt cei care își permit să plătească un actor pentu o lună întreagă.

Citește și: BRomania, pregătit să devină tată: „Le-am zis că am o carieră, dar nimeni nu era impresionat. Toți mă întrebau de copii și familie”

Filmul „Teambuilding” a avut 30 de actori, dar conform spuselor lu Matei Dima, niciunul dintre aceștia nu a câștigat sume extraordinare.

„Noi am avut în „Teambuilding” aproape 30 de actori, toți buni. Nu (n.r. nu a câștigat nimeni 40.000 de euro), pentru că nu a filmat nimeni atâtea zile, doar eu și Micutzu am filmat, cred că, cel mai mult și noi nu am luat bani. Restul au avut roluri mai mici. Am avut și prieteni printre ei care au înțeles, pentru că filmul ăsta ar putea costa mult mai mult decât a costat, dar ei înțeleg cumva că eu, și noi, încercăm să facem ceva cu industria asta. Încercăm să o împingem, încercăm să aducem oamenii la cinema, încercăm să avem un loc unde ei să fie plătiți bine mulți ani de acum încolo”, a adăugat actorul și influencerul Matei Dima.

Citește și: Elena Chiriac va juca într-un film alături de un coleg de la Survivor România 2022

Filmul „Teambuilding”, care îi are ca protagoniști pe Micutzu, Matei Dima și Șerban Pavlu, are în momentul de față cele mai mari vânzări din ultimii 30 de ani. Producția a încasat de la lansare aprozimativ 2,7 milioane de euro. A bătut recordul și în ceea ce privește numărul de bilete vândute, acesta ajungând la 566.165 de intrări, ceea ce îl face, conform spuselor producătorilor, „cel mai de succes film românesc al ultimilor 30 de ani”.

Până acum, cele mai vândute filme românești au fost „Miami Bici”(552.238) și 5Gang: un altfel de Crăciun (354.747), ambele avândul ca regizor și actor pe Matei Dima.