Wuhan a găzduit prima cursă din ianuarie, de când aeroportul a fost închis

Oraşul chinez Wuhan, primul loc în care a fost descoperit noul coronavirus în decembrie 2019, a găzduit primul său zbor internaţional din ianuarie, când aeroportul a fost închis din cauza Covid-19.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 15:14
Wuhan a găzduit prima cursă din ianuarie, de când aeroportul a fost închis

Un avion al companiei sud-coreene low cost T’way a aterizat miercuri pe Aeroportul Internaţional Tianhe din Wuhan cu 60 de pasageri la bord, a relatat televiziunea de stat CCTV.

Imaginile difuzate arătau călătorii purtând măşti, precum şi ofiţeri de poliţie în costume de protecţie complete şi viziere verificând paşapoartele. 

Citeşte şi: Când se va da în folosinţă linia de cale ferată Gara de Nord- Aeroportul Otopeni. Anunţul ministrului Transportului

China a redus drastic legăturile aeriene cu restul lumii la sfârşitul lunii martie pentru a împiedica sosirea cetăţenilor care ar putea creşte numărul cazurilor de coronavirus.

Pasagerii care sosesc în Wuhan din străinătate vor trebui să prezinte un test de coronavirus în termen de 72 de ore, a declarat Li Yizhuo, directorul Biroului Municipal de Aviaţie Civilă.

Citeşte şi: Dezvăluiri uluitoare despre Covid. Un virusolog chinez a publicat dovada că virusul a fost creat în laborator

Aeroportul Wuhan s-a redeschis la începutul lunii aprilie şi până acum a găzduit doar zboruri interne. Numărul de pasageri şi zboruri a revenit la nivelurile dinainte de epidemie.

Aproape 3.900 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Wuhan, mai mult de 80% din cele 4.634 de decese înregistrate pe teritoriul Chinei. Oraşul a fost în carantină pentru mai mult de două luni, începând cu 23 ianuarie.