Preşedintele Germaniei şi automobilul Audi

Dacă a crezut că a scăpat, preşedintele Wulff s-a înşelat. Prea multe sunt avantajele pe care şi le-a asigurat - legal, sau nu tocmai legal - ca lider, pentru ca jurnaliştii să dorească să-l ierte.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 22:01
Preşedintele Germaniei şi automobilul Audi

Încât şeful statului german se regăseşte în continuare în ziarele germane, dar nu la loc de cinste, ci ţintuit la stâlpul infamiei.

 

După creditele ieftine obţinute de la oameni de afaceri cu statut de amici, ori de la bănci care l-au tratat privilegiat, după încercările sale de intimidare a presei şi după urmărirea penală pentru luare de mită deschisă împotriva fostului său purtător de cuvânt, a urmat afacerea Audi.

 

Prezumtiva nouă dandana abordată în presă vizează luxosul automobil pe care, potrivit Berliner Zeitung şi cotidianului Frankfurter Rundschau, preşedintele şi soţia lui l-ar fi primit, practic, în dar, pentru câteva luni de zile, de la firma Audi, ce aparţine concernului Volkswagen.

 

Wullf şi frumoasa lui soţie s-ar fi bucurat „pe gratis”, potrivit celor două ziare, de serviciile unei maşini marca Audi Q3 încă din vara anului trecut, pe când modelul cu pricina încă nici nu fusese scos pe piaţă şi oferit în versiunea sa de serie. Ziarele mai scriu că procuratură verifică în ce măsură preşedintele s-ar fi făcut vinovat de trafic de influenţă. Citește articolul