O fetiţă de 7 ani, singură şi fără bilet, s-a îmbarcat într-un avion, la Geneva. A păcălit şi vama şi controalele de securitate

O fetiță în vârstă de șapte ani s-a îmbarcat singură într-un avion, neavând bilet, după ce a înşelat vigilenţa forţelor de securitate şi toate controalele de pe Aeroportul din Geneva. Înainte de a ajunge la aeroport, micuţa a călătorit singură cu trenul spre Geneva.

02 nov. 2017, 09:13
O fetiţă de 7 ani, singură şi fără bilet, s-a îmbarcat într-un avion, la Geneva. A păcălit şi vama şi controalele de securitate

Copilul se pare că s-a pierdut duminică, în apropierea Gării Centrale din Geneva. Părinții săi au sunat imediat la poliție, dar fata a început deja să se aventureze în oraş, fără a atrage însă atenția adulților. Ea a urcat într-un tren cu care a ajuns la aeroport, apoi a făcut două încercări de a se urca într-un avion.

Într-o primă tentativă, ea a încercat să se furişeze în spatele echipajului de zbor, urmându-l până aproape de aeronavă, dar s-a întors şi a fugit când a fost văzută, pretinzând că se urmează să-şi reîntâlnească părinții, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Bertrand Staempfli.

La a doua încercare, fata a reușit să se îmbarce în aeronavă, trecând printr-un pasaj „accesibil doar unui copil de această dimensiune„. Apoi, fără să atragă atenţia asupra sa, ea şi-a ocupat un loc în avion. Fetţa a fost văzută în ultimul moment de un membru al personalului, deoarece traseul său a fost urmărit de securitatea aeroportului pe camerele de supraveghere. Avionul la bordul căruia s-a urcat micuţa era al companiei EasyJet şi mergea spre oraşul Ajaccio, din Insula Corsica.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului a calificat incidentul drept un „eveniment fără precedent” și a spus că au fost puse în aplicare măsuri pentru a evita astfel de incidente în viitor. „Trebuie să recunoaștem că sistemul actual este eficient pentru adulți și pentru copiii însoțiți, dar trebuie să ia în considerare mai bine deficiențele care ar putea permite unui copil să un astfel de incident, regretabil şi fără precedent„, a declarat Staempfli.