Jurnalistul acuzat de ŞANTAJ rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul jurnalistului Tănasă Julien, împotriva căruia Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș a început urmărirea penală pentru șantaj, i-a interzis să profeseze în această perioadă și i-a impus obligația de a nu lua legătura cu patru martori din dosar.
Iulian Tudor
19 apr. 2016, 09:44
Jurnalistul acuzat de ŞANTAJ rămâne sub control judiciar

Încheierea este definitivă, însă Curtea de Apel Târgu Mureș i-a atras atenția ziaristului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau cu arestarea preventivă, transmite Agerpres.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, săptămâna trecută, că procurorii DNA—Serviciul Teritorial Târgu Mureș l-au reținut și au dispus începerea urmăririi penale a suspectului Tănasă Julien cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Potrivit documentului, în cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză), i s-a propus, printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

Comunicatul DNA precizează că, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduș, denunțătorul s-a întâlnit cu suspectul Tănasă Julien pe care l-a recunoscut ca fiind același jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicația sa, avantajându-l și favorizându-l pe contracandidat să câștige acele alegeri. Cu ocazia acelei întâlniri, suspectul i-a dat de înțeles candidatului că, pentru ajutorul dat atunci adversarului său ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă.

„În același context, pentru a-i face același serviciu, suspectul Tănasă Julien i-a cerut denunțătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câștiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acțiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani. În continuare, suspectul Tănasă Julien i-a mai spus denunțătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeași manieră și cu alți candidați la funcțiile de primar din alte trei comune. Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunțătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înțelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale. De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicația electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromițător„, se arată în comunicat.

DNA a subliniat că, la data de 11 aprilie 2016, în condițiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunțătorul i-a remis suspectului Tănasă Julien suma de 2.500 euro pretinsă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Înainte de a fi reținut de procurorii DNA, Tănasă Julien a adunat semnături pentru a-și depune candidatura pentru fotoliul de primar al comunei Sântana de Mureș și și-a anunțat intenția de a candida prin publicația periodică pe care o deținea.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca Bali, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
România va fi lovită de un alt fenomen extrem. Nervii tuturor vor fi puși la încercare
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce a urmat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'