SNOWPOCALIPSA: A nins O ZI cât pentru O IARNĂ. ZĂPADĂ-RECORD de peste 2,5 metri GALERIE FOTO VIDEO

Statul New York, afectat de ninsori abundente şi viscol, a înregistrat un record absolut. Astfel stratul de zăpadă adepăşit doi metri şi jumătate.

21 nov. 2014, 09:36

Stratul de zăpadă a ajuns la doi metri şi jumătate după un nou val de ninsori, cu alte cuvinte, cât cantitatea de zăpadă care poate cădea într-o iarnă.

Zece oameni au murit în accidente provocate de starea vremii. Alte câteva sute au fost evacuate de sub acoperişuri care ameninţau să cedeze sub greutatea zăpezii. Deşi regiunea este obişnuită cu ninsorile, cea de acum va face istorie.

Citeşte şi Om de zăpadă uriaş în New York VIDEO

Ninsoarea a acoperit jumătate din America, dar cel mai mult are de suferit oraşul Buffalo din statul american New York.  Între două valuri de ninsoare, oamenii au încercat să-şi deschidă drum prin troienele de câţiva metri. Alţii au urcat pe acoperişuri pentru a mai uşura greutatea ce ameninţa să le surpe.

Citeşte şi Stare de urgenţă la New York din cauza zăpezii: 7 persoane au murit VIDEO

Pompierii, poliţiştii şi lucrătorii serviciilor de urgenţă s-au aflat, permanent, la datorie.  Guvernatorul statului i-a rugat insistent pe cetăţeni să nu-şi folosească maşinile până la normalizarea situaţiei. Mai multe şosele sunt închise, blocate de nămeţi şi vehicule abandonate.

Meteorologii prevăd încălzirea vremii, dar calvarul nu a luat sfârşit: topirea uriaşei cantităţi de zăpadă poate provoca inundaţii masive.