Socant! 4 alimente sanatoase, dar totodata otravitoare. Sigur le consumi frecvent!

In mod paradoxal, unele dintre cele mai sanatoase si hranitoare alimente pot deveni si cele mai periculoase, predispunandu-te la intoxicatii grave. Banalii cartofi fac parte din categoria alimentelor care te pot otravi, sustin specialistii, insa nu sunt singurii care pot face ravagii in organismul tau. Afla si alte alimente cu potential toxic, dar si in ce conditii devin acestea un pericol pentru sanatate!

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 14:05
Socant! 4 alimente sanatoase, dar totodata otravitoare. Sigur le consumi frecvent!

1. Fasole boabe
Lasa curiozitatea deoparte si nu incerca sa mesteci boabe de fasole crude, doar pentru a vedea ce gust au. McVoy avertizeaza ca boabele crude de fasole sau gatite insuficient contin o toxina numita lectina, care provoaca afectiuni digestive severe, chiar si atunci cand e ingerata in cantitati mici.

2. Fructe
Gandeste-te de doua ori inainte sa consumi merele cu tot cu seminte ori sa inghiti samburii de la cirese. Merele, perele, mango, piersicile, caisele, ciresele si nectarinele sunt considerate fructe care pot fi otravitoare. Samburii si semintele acestora contin o toxina numita amygdalina, care provoaca reactii destul de agresive in corp: dureri de cap, convulsii, gratea, varasturi, hipertensiune arteriala etc.

 

Vezi care sunt celelalte 2 pe acasa.ro