TOPUL celor mai ECONOMICE MAŞINI. Vezi pe ce loc se situează MAŞINA NAŢIONALĂ

Cele mai vândute mărci de maşini în România, potrivit ultimelor statistici APIA, sunt Dacia, Volskwagen, Skoda, Ford şi Opel. RomaniaTV.net a făcut o incursiune pe site-urile dealerilor auto pentru a vedea marca cea mai economică din punct de vedere al consumului de carburant.

17 mai 2014, 09:11

Un criteriu de bază pentru automobiliştii români la cumpărarea unei maşini este consumul de combustibil. Cei care vor să aibă o maşină economică, automat vor trebui să aleagă cele mai mici motorizări ale mărcii respective. Cea mai mică motorizare disponibilă pentru toate cele cinci mărci preferate de români este cea de 1200 de centrimetri cubi.

După incursiunea RomaniaTV.net pe site-urile oficiale ale dealerilor fiecărei mărci, din top cinci cele mai vândute, cea mai ieftină marcă de condus este Volkswagen, cu noul model Polo. Trebuie menţionat că s-au luat în calcul doar motoarele pe benzină.

Citeşte şi ARTA ZGÂRCENIEI LA VOLAN. Cum să conduci ca SĂ REDUCI CONSUMUL MAŞINII LA JUMĂTATE

Astfel, Noul Polo cu motor de o capacitate de 1200 de centrimetri cubi TSI BMT are un consum mixt de 4,7 la suta de kilometri parcursă. Motorul dezvoltă o putere de 90 de cai putere şi are un preţ de 14739 de euro, TVA-ul fiind inclus în preţ.

Pe locul doi în topul celor mai econmice maşini se situează marca americană Ford. Modelul Fiesta de la Ford, care este dotată cu un motor de 1,2 litri, benzină, 69 de cai putere are un consum mixt de 4,8 la suta de kilometri. Preţul unei astfel de maşini este de 9550 de euro cu tot cu TVA.

Citeşte şi MAŞINI SECOND HAND: Ce trebuie să faci ca să îti vinzi repede şi la un preţ bun automobilul

Pe locul trei în toul celor mai convenabile maşini de condus, din punctul de vedere al consumului de carburant se regăseşte Skoda, cu modelul Fabia. Maşinile Fabia AVANTAJ, dotate cu un motor de 1,2 litri TSI şi care dezvoltă puterea a 86 de cai, are un consum mixt de 5,2 la suta de kilometri parcursă. Preţul unui astfel de model este de 10087 de euro, TVA-ul fiind inclus în preţ.

Locul patru este ocupat de marca Opel. Modelul Corsa TWINPORT ECOTEC de la Opel, dotat cu un motor de 1200 de centimetri cubi, benzină, ce dezvoltă 85 de cai putere, are un consum mixt de 5,5 litri la suta de kilometri. Această versiune de maşină costă 10755 de euro cu tot cu TVA.

Pe ultimul loc, dar nu cel din urmă, din punct de vedere al consumului de carburant, în topul celor mai economice maşini, se regăseşte maşina naţională de la Dacia, cu Noul Logan. Noul Logan, în versiunea cu motorizare de 1,2 litri, benzină şi care dezvoltă 75 de cai putere are un consum mixt de 5,9 litri la suta de kilometri, nu foarte departe de modelul de la Opel. În schimb, maşina românească are cel mai atractiv preţ. Nopul Logan cu astfel de motorizare costă 6890 de euro, TVA-ul fiind inclus în preţ.