Yahoo recurge la măsuri extreme. Scoate la vânzare divizia de internet

Board-ul Yahoo va discuta posibilitatea vânzării diviziei de Internet, în cadrul unor discuţii ample despre viitorul companiei care vor avea loc în această săptămână.

02 dec. 2015, 12:08
Yahoo recurge la măsuri extreme. Scoate la vânzare divizia de internet

Board-ul Yahoo va mai discuta, în timpul întâlnirilor care vor avea loc de miercuri până vineri, dacă să continue planul de separare a unei participaţii în valoare de peste 30 de miliarde de dolari la Alibaba Holding Group.

Potrivit analiştilor, principala divizie a Yahoo, care include servicii populare ca Yahoo Mail şi site-urile de ştiri şi sport, ar putea atrage interesul unor fonduri de investiţii, companii de media şi telecomunicaţii sau firme precum Softbank Group.

Citeşte şi Yahoo închide conturile utilizatorilor care blochează reclamele

Directorul general Marissa Mayer, care a venit la Yahoo după o lungă perioadă la conducerea Google, este supusă unor presiuni tot mai mari legate de performanţele companiei. Venirea lui Mayer la Yahoo a alimentat aşteptările de redresare rapidă a Yahoo, care nu a reuşit să crească veniturile din publicitate pentru a concura cu liderii de piaţă Google şi Facebook.

Speranţele unei redresări rapide nu s-au concretizat, după ce un plan de atragere a publicităţii prin serviciile mobile, video şi media socială, strategie introdusă de Mayer în 2014 sub numele Mavens, nu a reuşit să crească veniturile Yahoo. În acelaşi timp, publicitatea prin serviciile de căutare pe PC-uri a continuat să scadă.

Totodată, preluarea site-ului Tumblr în 2013, pentru 1,1 miliarde de dolari, este criticată de acţionari, care susţin că Mayer a dat prea mulţi bani pentru un produs neprofitabil.