Poliţiştii din Koln, anchetaţi pentru că nu au reuşit să împiedice incidentele cu femei agresate de imigranţi

Mai mulți polițiști din orașul german Koln sunt investigați pentru că nu au reușit să-și facă datoria și să protejeze femeile care au fost agresate în noaptea de Revelion, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Parchetului, relatează joi DPA, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 ian. 2016, 08:00
Poliţiştii din Koln, anchetaţi pentru că nu au reuşit să împiedice incidentele cu femei agresate de imigranţi

Procurorul din landul Renania de Nord — Westphalia, în care este situat Koln, va determina dacă există dovezi pentru inculparea polițiștilor pentru faptul că nu au acordat ajutor unor persoane aflate în pericol.

Investigația vizează mai mulți polițiști, printre care și fostul șef al poliției din Koln, Wolfgang Albers, care a demisionat în contextul undei de șoc provocate de evenimente, care i-au făcut pe mulți germani să pună sub semnul întrebării politica porților deschise față de migranți, deoarece mulți dintre presupușii atacatori par să fi provenit din rândul migranților.

Majoritatea germanilor este de acord cu deportarea mai rapidă a infractorilor străini, în condițiile în care parlamentul a lansat miercuri o dezbatere despre simplificarea reglementărilor privind deportarea solicitanților de azil condamnați.

Conform unui sondaj efectuat de institutul de sondare a opiniei publice Forsa pentru revista Stern, 83% dintre germani sunt pentru adoptarea unor reguli mai stricte pentru deportare dacă refugiați și solicitanți de azil sunt găsiți vinovați pentru agresiunile sexuale și furturile de la Koln și alte orașe germane în noaptea de Anul Nou.

Citeşte şi Proteste violente la Leipzig după valul de atacuri ale imigranţilor în noaptea de Anul Nou VIDEO

Potrivit sondajului realizat pe un eșantion de 1.000 de germani la 7 și 8 ianuarie, peste jumătate din persoanele intervievate susțin că politicienii trivializează magnitudinea violențelor, în timp ce 68% afirmă că poliția nu poate face față situației.

La Koln, autoritățile au anunțat că au primit 561 de plângeri, dintre care 45% legate de violențe sexuale, după noaptea de Revelion, când grupuri de bărbați au încercuit, agresat sexual și jefuit numeroase femei în apropierea principalei gări din oraș.

Deportarea este deseori dificilă în Germania, din cauza faptului că riscul cu care s-ar confrunta unii deportați în țara lor de origine este de multe ori considerat mai mare decât gravitatea infracțiunii.
Tunisia, Maroc și Algeria au fost criticate de autoritățile germane pentru lipsa lor de cooperare după ce cetățeni proveniți din aceste țări au fost legați de agresiunile din Koln și alte orașe germane din noaptea de Revelion.

În cadrul dezbaterii create, politicianul Michael Grosse-Bromer din cadrul CDU a afirmat că Maroc, Tunisia și Algeria ar trebui să fie clasificate ca țări terțe sigure împreună cu statele balcanice pentru a ușura procedura de deportare.