Băieţelul care mănâncă orice obiect: De la carpete şi perdele până la pietre

Băiatul în vârstă de 5 ani are un apetit foarte mare, dar nu pentru mâncare, ci pentru tot felul de obiecte din orice fel de material. El suferă de un sindrom rar, care îl face să mănânce obiecte necomestibile de tot felul. Băiatul nu vorbeşte şi suferă de autism.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 12:02
Băieţelul care mănâncă orice obiect: De la carpete şi perdele până la pietre

Zach Tahir devorează pur şi simplu tot felul de obiecte, din diferite materiale, de la hârtie, perdele sau covoare, până la pietre. De asemenea, copilul, care suferă şi de autism, nu are simţul formelor şi distanţelor. Părinţii lui îl duc în braţe, când are nevoie la toaletă, pentru că aceasta se află la etajul casei lor din Salford, iar Zach „nu vede scările”.

De curând, părinţii i-au amenajat o cameră specială, pe care să nu o poată mânca. Aceasta are până şi pereţi din materiale pe care nu le-ar putea rupe sau sparge cu dinţii. Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, i-au cumpărat şi o canapea pe care nu va putea să o mestece, scrie Daily Mirror.

În plus, camera lui va fi supravegheată permanent cu o cameră video. De un an, mama lui, Rachel Horn, care a fost nevoită să renunţe la slujba sa de la o bancă pentru a se ocupa de fiul ei, a strâns banii necesari pentru a-i amenaja acest dormitor special.

În plus, ea a făcut apel şi la mai multe organizaţii de caritate, precum şi la autorităţile britanice pentru strângerea de fonduri necesare amenajării acestei camere speciale, care are şi izolaţie fonică, pentru ca astfel copilul ei să nu fie stresat de niciun zgomot şi nici să nu îi deranjeze pe ceilalţi membri ai familiei cu zgomotele lui. Camera a costat 15.000 de lire sterline, cu toate amenajările.