Zacuscă de vinete la ceaun. Secretul unei reţete delicioase pentru la iarnă

Nimic nu se compară cu o zacuscă de vinete făcută în ceaunul de tuci, aşa cum făceau bunicile noastre în copilărie. Este delicioasă şi se prepară foarte uşor. Vă prezentăm o reţetă cu care îi veţi impresiona pe cei dragi la iarnă.

01 oct. 2021, 11:15
Zacuscă de vinete la ceaun. Secretul unei reţete delicioase pentru la iarnă

Zacuscă de vinete la ceaun. Pregătirile gospodinelor pentru la iarnă sunt în toi. România Tv.net vă prezintă o reţetă delicioasă de zacuscă de vinete. Cei dragi vor fi impresionaţi când vor gusta.

Zacuscă de vinete la ceaun. Ingrediente

Citeşte şi Cum se prepară cel mai bun must de struguri. Iată rețeta pentru cel mai gustos must ca la bunica

Pentru 11 kilograme de zacuscă aveti nevoie de următoarele ingrediente.

Un litru de ulei de floarea soarelui

Două kilograme de ceapa

Un kilogram de morcovi 

Patru kilograme de ardei capia

Patru kilograme de gogosari

Şapte kilograme de vinete

Şase kilorame de rosii

Sare

Piper boabe,

Foi de dafin

Două lingurite de boia afumata

Sucul ramas de la ardei si gogosari

Citeşte şi Gogoşari în oţet fără conservanţi. Reţeta perfectă pentru la iarnă

Mod de preparare

Vinetele se pun pe grătar, apoi se curăţă, după care le punem la scurs într-o strecurătoare din plastic. Ardeii şi gogoşarii îi coacem pe o tavă. Când sunt aproape gata, adăugăm un praf de sare peste ei. După ce i-am copt, îi aşezăm într-o oală cu capac şi îi lăsăm să se răcească, apoi îi curăţăm. Se rup şuviţe, apoi îi pune şi pe ei într-o strecurătoare de plastic. Sucul nu-l aruncaţi.

Următorul pas este să tocăm mărunt ceapa, morcovii îi dăm prin răzătoare, ardeii şi gogoşarii îi tăiem în bucăţi mici, la fel şi vinetele. Unele gospodine dau totul prin maşina de tocat şi iese o pastă.

În uleiul încins în ceaunul de tuci punem ceapa, apoi adăugăm morcovii şi presărăm puţină sare. De asemenea, adăugăm pe rând, ardeii capia şi gogoşarii. Adăugaţi sucul rămas de la ardei ori de câte ori este nevoie. Se pune piper, foile de dafin, apoi vinetele. După ceva timp, se adaugă şi bulionul. Amestecaţi şi verificaţi dacă are suficientă sare, apoi adăuaţi boia afumată.

Cand incepe sa bolboroseasca si uleiul se ridica la suprafata este semn ca am terminat !

Borcanele în care se pune zacusca trebuie să fie spălate bine şi uscate. Îndepărtaţi foile de dafin, altfel zacusca devine amară. După ce umplem borcanele, le acoperim cu prosoape groase. Când s-au răcit, le punem în cămară.

Sursa: dukanmamyvio

https://www.youtube.com/watch?v=3q2TbVvY0dg