Zacusca dietetică. Reţeta simplă pentru un produs care poate fi consumat şi la dietă

Această variantă te ajută să prepari zacusca mai rapid, iar rezultatul este unul ideal pentru consumul în perioada dietei.

31 oct. 2022, 20:26
Zacusca dietetică. Reţeta simplă pentru un produs care poate fi consumat şi la dietă

Zacusca dietetică. Zacusca este cu siguranţă vedeta sezonului de toamnă, iar gospodinele, care se mândresc cu reţetele lor, umplu cămara în fiecare toamnă. Zacusca de vinete este unul dintre preparatele care poate fi consumat în orice moment al zilei. În ceea ce privește modul de preparare, deși pare destul de simplu, detaliile fac mereu diferenţa.

Sezonul toamnei vine ca un adevărat maraton pentru gospodinele care se întrec în a pune conservele. Una dintre cele mai delicioase dintre acestea este cu siguranță zacusca. Preparată în fel și chip, din ingrediente diverse, acest tip de mâncare este mereu pe placul tuturor.

Chiar dacă este un adevărat festin, mulți iubitori ai acestui tip de mâncare se feresc să îl consume din cauza cantității de ulei utilizate în prepararea ei. Această rețetă este dedicată tocmai celor care vor să se bucure de gustul desăvârșit al legumelor coapte și gătite la foc mic, fără a acumula kilograme în plus.

Zacusca de vinete tradițională, numai bună pentru iarnă. Iată de ce ingrediente ai nevoie
Cum prepari zacusca dietetică
Pentru acest tip de zacuscă ai nevoie de:

  • 2 kg vinete
    2 kg gogoșari
    1kg ardei kapia
    500 gr ceapă
    1 litru suc de roșii preparat în casă
    Foi de dafin
    Sare
    Piper
    150 ml ulei
  • Dacă în cazul rețetei clasice de zacuscă, gospodinele folosesc un litru de ulei, pentru această rețetă dietetică nu va fi necesar să adaugi decât 150 ml în compoziție. Uleiul de floarea soarelui este cea mai folosită dintre variante. De asemenea, uleiul de dovleac poate fi o variantă excelentă în acest caz, scrie substantial.ro

Așează legumele tăiate într-o tavă de copt, iar apoi stropește-le cu puțin ulei, sare, piper. Pune totul la cuptor la foc mic pentru minim o oră și treizeci de minute.

După ce timpul de coacere s-a scurt, scoate legumele coapte la foc mic și toacă-le în robotul de bucătărie. Setează cuțitele robotului astfel încât acestea să nu devină ca o pastă cu tăiate mai grosier. Mașina de tocat este de altfel o opțiune în acest sens, dar riscul de a transforma totul într-o pastă este mai mare.

Călește ceapa în jumătate din cantitatea de ulei într-o oală cu pereții și fundul dublu. Adaugă peste aceasta legumele tocate, alături de sucul de roșii și lasă totul la foc mic. Spre final, toarnă restul de ulei peste zacusca în timpul fierberii și amestecă bine.

Toarnă zacusca fierbinte în borcanele sterilizate și așează-le din nou într-o tavă cu puțină apă pe fund. Lasă totul la cuptor pentru alte 10 minute.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

Reţetă zacuscă de vinete, ingredientul care îi dă tot gustul. Secretul bunicii pentru a rezista peste iarnă fără conservanţi

Reţetă zacuscă de vinete. O reţetă de toamnă extrem de savuroasă chiar dacă se consumă la gura sobei. Zacusca de vinete cu gogoşari este una dintre cele mai simple reţete, dar trebuie multă răbdare şi ingrediente de calitate pentru a nu da greş. Se conservă în borcane închise ermeticn (nu se recomandă recondiţionarea celor din cămară), cu o pojghiţă de ulei deasupra.

Zacuscă de vinete şi gogoşari. Reţeta picanta
Reţetă zacuscă de vinete. Ingrediente:

6 kg de vinete
6 kg roşii coapte
6 kg gogoşari
4 kg ceapă
2 ardei iuţi
1 l ulei de floarea-soarelui
o căpăţână de usturoi (opţional)
5-6 linguri sare
piper şi boia dulce, după gust

Mod de preparare zacuscă vinete:

Vinetele, coapte pe plită sau în cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs două-trei ore, într-o sită.

Gogoşarii şi ardeii iuţi se curăţă de cotor, se spală bine în apă rece şi se taie cuburi măricele. Ceapa se taie solzişori (nu prea mici). Într-o cratiţă adâncă se pune ulei la încins. Se adaugă gogoşarii şi ceapa şi se lasă să se călească

Între timp, vinetele se toacă folosind o lingură de lemn. Când gogoşarii au început să se înmoaie, se adaugă vinetele, scrie http://feellikecooking.ro/

Roşiile se spală, se înlătură cotorul, se taie cuburi şi se pun peste prăjeală. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se pune sarea, se potriveşte de piper şi boia, usturoi, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic, aproximativ o oră. Se amestecă des, cu lingura de lemn, având grijă să nu se prindă de cratiţă. Poftă bună!

Zacuscă de vinete la ceaun. Secretul unei reţete delicioase pentru la iarnă

REŢETE zacuscă de vinete, greşeala care poate strica totul

Zacusca de vinete este extrem de gustoasă și spre deosebire de alte preparate, poate fi făcut pe mai multe zile, în funcție de timpul disponibil pe care fiecare persoană îl are.

O greșeală pe care foarte multe persoane o fac este să nu înțepe vinetele înainte de a le băga la cuptor. În acest caz, va fi mai mult de curățat după întreg procedeul.

Ingredientele pentru zacusca de vinete sunt următoarele:

Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg
Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg (proporţia de ardei/gogoşari poate să fie variabilă – de preferat, la fel să-i faceţi pe tablă sau grătar)
Ceapă albă – 2 kg
Bulion de roşii – 3 l
Ulei de floarea soarelui – 500 ml
Sare – 3 linguri sau după gust.

În ceea ce privește moul de preparare, se începe prin coacerea vinetelor, fie la tigaie, fie la cuptor. Ele se curăță bine și se scurg, iar dacă nu sunt preparate imediat, se depozitează la congelator. La fel se face și în cazul celorlalte legume.

După ce toate legumele au fost coapte se pregătește bulionul. Ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau cu mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa și se lasă să se calească amestecând periodic.