ZĂPADĂ de 2 metri. Furtunile răvăşesc ţara. Traficul este perturbat. 11 oameni au murit VIDEO

Cel puţin 11 persoane au murit după ce mai multe zone din Japonia au fost lovite de ninsori abundente şi viscol. Traficul rutier şi feroviar au fost grav perturbate.

18 dec. 2014, 08:05

În plus, mii de oameni au rămas fără curent electric. Vremea nevaforabilă a dat peste cap traficul aerian, dar şi cel feroviar, potrivit România TV.

Circulaţia trenurilor şi a avioanelor este serios afectată dar meteorologii speră că, în următoarele 24 de ore, ninsoarea şi vântul se vor mai linişti.

Zăpada, vântul şi poleiul au provocat nenumărate accidente rutiere dintre care unele s-au soldat cu răniţi sau chiar decese. Până vineri, numărul oficial al deceselor înregistrate era de 11.

În cel mai grav accident, un tren expres a deraiat după ce a lovit o maşină blocată în zăpadă, la o trecere peste calea ferată. Din fericire, aici nu s-au înregistrat victime sau răniţi, dar zeci de pasageri au fost nevoiţi să petreacă patru ore în vagoanele îngheţate.

Sute de zboruri au fost anulate în timp ce trenurile de mare viteză care asigurau legătura între Tokio şi Osaka au avut întârzieri de peste o oră. În unele zone zăpada a ajuns să măsoare chiar şi peste doi metri înălţime. Furtuna de zăpadă este însoţită şi de rafale puternice de vânt de până la 140 de kilometri pe oră.

Citeşte şi Furtună de zăpadă în Japonia: Cel puţin trei morţi şi 850 de răniţi

Potrivit meteorologilor, vremea extremă va continua şi în zilele următoare.