Zăpadă de doi metri la Rânca, maşinile au fost acoperite de nămeţi. Drumarii le-au căutat cu lopeţile VIDEO

Mai multe mașini parcate pe marginea drumului național 67C, în stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina, au fost acoperite cu zăpadă, pe alocuri stratul măsurând doi metri.

14 feb. 2021, 15:38
Zăpadă de doi metri la Rânca, maşinile au fost acoperite de nămeţi. Drumarii le-au căutat cu lopeţile VIDEO

Drumarii de la Secția Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil a zăpezii viscolite în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C, în stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina. Compania Națională de Administrație a Infrastructurii Rutiere a postat pe contul de Facebook mai multe imagini de la intervenția de duminică dimineață de la ieșirea de pe Transalpina. În imagini se vede cum drumarii acționează cu utilaje și cu lopeți pentru a găsi mașinile acoperite de zăpadă.

Potrivit drumarilor, mașinile care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă.

Citeşte şi Vântul a făcut ravagii la Rânca. Mai multe tonete şi o rulotă au fost răsturnate FOTO

SDN Târgu Jiu precizează că drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat fiind zăpadă de 1-2 cm.

Echipele de deszăpezire acționează permanent pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță. În zonele unde a viscolit, zăpada are 2 metri, iar temperatura este de -19 grade.

Citeşte şi Moscova, îngropată în zăpadă. Ruşii vorbesc de o ninsoare apocaliptică, în câteva ore s-a aşezat strat de peste jumătate de metru VIDEO