Zăpadă în mijlocul verii. Aşa ceva nu s-a mai văzut de peste 20 de ani, a nins în Afganistan FOTO

Un val de umiditate cauzat de musonul indian a provocat ninsori surprinzătoare în centrul Afganistanului.

21 iun. 2022, 21:24

Najibullah Said, un om de știință la Institutul de Inginerie Hidraulică, a anunțat că a nins brusc în Afganistan, în regiunea centrală a ţării, în mijlocul verii. După cum a afirmă acesta, valul de umiditate cauzat de musonul indian a provocat aceste ninsori, care nu au mai fost văzute în zonă de peste 20 de ani.

„Este destul de neobişnuit să fie zăpadă în această perioadă a anului, poate afecta recoltele. Afganistanul trece prin al doilea an de secetă, dar zăpada nu este binevenită acum”, a scris Said, pe Twitter.

Anterior, Said a anunțat că 80 de milimetri de ploaie au căzut în zonele din estul Afganistanului, în prima săptămână a musonului. Aceste ploi au făcut mai ușoară combaterea incendiilor cu care s-a luptat Afganistanul în ultimele patru săptămâni.

Citeşte şi Afganii își vând rinichii ca să nu moară de foame. Un sfert din populaţia Afganistanului, în pericol de moarte din cauza foametei. VIDEO

Populația Afganistanului se confruntă cu o serie de probleme după ce talibanii au preluat puterea în cea mai mare parte a țării în august anul trecut. Sute de mii de locuitori se confruntă cu foametea, iar atacurile teroriste efectuate de Statul Islamic-Khorosan sunt, de asemenea, o problemă.

Citeşte şi Talibanii interzic utilizarea monedelor străine în Afganistan