Pandemie de coronavirus. Zara a închis 3.785 de magazine la nivel global

Proprietarul Zara a închis 3.785 de magazine la nivel global în urma izbucnirii coronavirusului. Inditex, proprietarul spaniol al retailerului, a avertizat că pandemia a avut un „impact foarte important” asupra afacerii sale.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 12:51
Pandemie de coronavirus. Zara a închis 3.785 de magazine la nivel global

Grupul, care conduce și retailerii Pull & Bear și Bershka, a declarat că a fost nevoit să închidă temporar magazine din 39 de piețe de pe glob, potrivit Daily Mail.

În prezent, niciun magazin din Marea Britanie nu a fost afectat, dar lanțul „urmărește îndeaproape” sfaturile guvernului, a declarat un purtător de cuvânt pentru MailOnline.

Citeşte şi: Dacia opreşte producţia din cauza coronavirsului. Aproape 14.000 de salariaţi intră în şomaj tehnic din 19 martie

Acesta a declarat că în prezent este „prea devreme” pentru a cuantifica impactul viitor al focarului asupra operațiunilor sale pentru restul anului, dar este „pe deplin încrezător” în puterea și flexibilitatea alegerii sale în privinţa afacerilor.

Vânzările grupului au scăzut cu 24,1 la sută în primele două săptămâni ale lunii martie. Vor rezerva o provizie de 287 de milioane de euro (262,9 milioane de lire sterline), deoarece focarul reduce valoarea inventarului său pentru perioada de primăvară/ vară.

De asemenea, Inditex a amânat decizia privind plata unui dividend până la sfârșitul anului. Și-a închis temporar toate magazinele din Spania, unde are cea mai mare rețea de site-uri, după ce guvernul țării a lansat sâmbătă un blocaj la nivel național.

Însă majoritatea magazinelor sale din China rămân deschise, după recomandările autorităților locale din domeniul sănătății.

Zeci de retaileri se luptă în prezent să facă față unei scăderi puternice a vânzărilor, deoarece publicul este invitat să rămână acasă și să se autoizoleze pentru a opri răspândirea virusului.

La începutul acestei săptămâni, guvernul Regatului Unit a anunțat un pachet de împrumuturi de 320 miliarde de lire sterline și injecții de 20 de miliarde de lire sterline către firmele care se confruntă cu un proces de forță.