Zațul de cafea, remediul – minune care te scapă de celulită. Iată cum îl prepari și cum îl aplici pe piele

Zațul de cafea e folosit de multe femei în ritualul lor de înfrumusețare. E foarte bun când vine vorba de îngrijirea feței, dar și de îngrijirea corpului.

14 feb. 2022, 21:16
Zațul de cafea, remediul – minune care te scapă de celulită. Iată cum îl prepari și cum îl aplici pe piele

Zațul de cafea are efecte uluitoare asupra celulitei. El funcționează ca un scrub, un tonifiant și revigorator al circulației, mai ales pentru zonele corpului afectate de aspectul de coajă de portocală. Trebuie să aduni aproximativ un sfert sau jumătate de castron cu zaț de cafea. Adaugă aproximativ două lingurițe de ulei de măsline extravirgin și amestecă cele două ingrediente. Dacă zațul nu este cald în urma utilizării recente, atunci încălzește-l timp de 10 secunde la cuptorul cu microunde.

Misiunea nu e prea grea, tot ce ai de făcut e să te speli cu zațul de cafea pe corp atunci când faci duș. Poți să-i adaugi și niște zahăr brun și ulei de măsline. Masează circular compoziția timp de câteva minute, iar apoi clătește-te cu apă. Vei observa că îți lasă pielea extrem de catifelată de fiecare dată. Iar în timp cu siguranță vei observa și faptul că celulita nu mai e acolo.

Celulita e cel mai des întâlnită pe coapse, pe fese, abdomen, picioare și brațe. Nu putem spune exact ce anume favorizează apariția ei.  Poate fi vorba despre dezechilibrele hormonale, de factorii genetici, alimentația necorespunzătoare și viața sedentară sau perioada de sarcină. Specialiștii estimează că 8 din 10 femei sunt afectate de celulită, chiar și cele pentru care kilogramele în plus nu reprezintă o problemă.

Multe femei au încercat o mulțime de creme anticelulitice și tratamente. Nu au văzut rezultate remarcabile, însă zațul de cafea chiar poate face minuni. Cafeina din zațul de cafea este privită de multe femei drept un ingredient magic ce le scapă de celulită, iar oamenii de știință tind să le dea dreptate. Cu toate acestea, nu te aștepta ca de la prima împachetare cu zaț de cafea celulita să dispară, iar tu să obții o piele fermă. Secretul zațului ca cafea ca tratament pentru celulită stă în utilizarea regulată.

Cafeină este bogată în antioxidanți care stimulează detoxifierea organismului. Rezultatul este o piele strălucitoare, mai fermă și mai netedă, catifelată și elastică.

Cum spuneam, zațul de cafea are și alte beneficii. Dacă vreți să vă mențineți fața catifelată și cu un aspect plăcut, amestecați zațul de cafea cu pudră de cacao și iaurt, lapte gras, gălbenuș de ou sau ulei de măsline. Apoi lăsați zațul de cafea pe ten circa 15 minute. La final îndepărtați folosind apă. Veți observa că ați scăpat de punctele negre și de pungile de sub ochi.

Citește și Fructul care îţi face abdomenul plat. Ce să consumi ca să elimini excesul de lichide din corp

Citește și Băutura cu efecte miraculoase asupra sănătăţii. Face bine la inimă, previne Alzheimerul şi este excelentă pentru curele de slăbire