ZBORUL MH17. Victimele din avionul MORŢII au ajuns în Olanda. Ceremonie IMPRESIONANTĂ la Eindhoven VIDEO

Primele sicrie cu victimele tragediei aviatice din Ucraina au ajuns în Olanda miercuri după-amiază. Pe aeroportul din Eindhoven a fost organizată o ceremonie impresionantă.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 15:29

Primele sicrie cu victimele tragediei aviatice din Ucraina au ajuns miercuri după-amiaza în Olanda, la aproape o săptămână după dramă. Avioanele care transportau rămăşiţele victimelor au fost întâmpinate pe aeroportul din Eindhoven de cuplul regal şi de apropiaţi ai celor decedaţi.

 

AVION PRĂBUŞIT în Ucraina: Anunţ TERIBIL despre pasagerii zborului MH17

Pentru a marca sosirea primelor sicrie, clopotele au răsunat la bisericile din toată Olanda, unde a fost decretată zi de doliu naţional. Din cei 298 de oameni aflaţi la bordul avionului companiei Malaysia Airlines căzut joia trecută în estul separatist al Ucrainei, probabil lovit de o rachetă, 193 erau olandezi.

La aterizarea celor două avioane cu primele rămăşiţe ale victimelor – un avion militar olandez cu 16 sicrie şi unul australian cu 24 -, fanfara militară a intonat un omagiu şi s-a păstrat un moment de reculegere. Pe pista aeroportului erau prezenţi în jur de 1000 de apropiaţi şi rude ale victimelor, cuplul regal olandez şi premierul Mark Rutte.

 

HORROR: Cadavre din avionul doborât în Ucraina au căzut peste un orfelinat

Cele 40 de sicrie urmau să fie transportate către baza militară de la Hilversum, unde va începe procesul de identificare. Pe distanţa de 100 de kilometri dintre aeroportul din Eindhoven şi Hilversum şosele au fost închise circulaţiei pentru a permite trecerea cortegiului funebru. Circulaţia trenurilor şi tramvaielor în ţară a fost de asemenea întreruptă, iar pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, de unde a decolat joia trecută cursa MH17 a Malaysia Airlines, traficul aerian a fost pentru scurt timp oprit.

Este prima zi de doliu naţional din Olanda de la moartea reginei Wilhelmina, din 1962.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate

Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj,care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.

Mărturii COPLEŞITOARE despre studentul român MORT în Ucraina. Voia PREMIUL NOBEL şi plănuia să SCHIMBE lumea

Autorităţile de la Kiev au acuzat rebelii proruşi din estul Ucrainei de a fi responsabili de catastrofa aeriană de joi seară în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, în timp ce aceştia au declarat că nu dispun de mijloace pentru a trage într-un avion ce zboară la o astfel de înălţime.

SUA au dovezi că Rusia le-a dat concursul separatiştilor din Ucraina pentru doborârea avionului malaiezian

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova insistă pentru o anchetă foarte obiectivă şi independentă a catastrofei avionului Malaysia Airlines în Ucraina şi Rusia şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la anchetă.

Zborul MH17: Sateliţii civili nu au putut înregistra lansarea rachetei sol-aer