Zebra cake, checul care se topește în gură! Rețeta simplă și delicioasă cu care îi vei da pe spate pe cei dragi

Checul este unul dintre cele mai iubite deserturi ale românilor, însă foarte puține gospodine știu să pregătească Zebra cake, un preparat extrem de pufos și aspectuos care se topește în gură. Noi am descoperit o rețetă simplă și extrem de delicioasă cu care îi vei cuceri pe toți cei dragi.

11 aug. 2023, 23:34
Zebra cake, checul care se topește în gură! Rețeta simplă și delicioasă cu care îi vei da pe spate pe cei dragi
Zebra cake, checul care se topește în gură!

Zebra cake, checul care se topește în gură! Dacă până acum ai crezut că pentru acest desert este nevoie de foarte multă îndemânare și experiență în bucătărie, ei bine lucrurile stau cu totul și cu totul diferit.

Citește și Chec pufos cu lămâie. Reţeta simplă pentru un desert de să te lingi pe degete. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Zebra cake, checul care se topește în gură!

Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să prepari Zebra cake, tot ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii de mai jos, iar la final vei obține un desert senzațional.

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 120 g smântână/ iaurt grecesc
  • 4 ouă
  • 220 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie să topești ciocolata în baie de abur. Apoi, în bolul unui mixer pune untul la temperatura camerei peste care adaugă sarea, zahărul și ouăle.

Mixează totul pentru trei minute la viteză mare, după care adaugă smântâna, apoi făina și praful de copt și amestecă ușor cu ajutorul unei spatule.

Următorul pas este să împarți compoziția în două boluri. În unul din ele pune ciocolata topită și amestecă până când vei obține o compoziție omogenă.

În compoziția care rămâne albă adaugă puțină esență de vanilie și amestecă totul bine până când se omogenizează.

După, pune o foaie de copt în tava pentru chec și apoi pune pe rând câte puțin din fiecare compoziție. Apoi, pune checul în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 30 de minute.

Chec pufos cu iaurt

Această rețetă de chec cu iaurt, cu măsurile „cupei de iaurt”, este probabil una dintre cele mai ușoare și populare rețete de chec din lume.

Este o rețetă foarte simplă și ușor de reținut, deoarece nu trebuie decât să vă amintiți 1, 2, 3 cu măsurătorile în ordinea corectă: 1 măsură de iaurt, 1 măsură de ulei de măsline/floarea-soarelui, 2 măsuri de zahăr, 3 măsuri de făină. Cred că ceea ce este foarte ușor în acest caz este că nu trebuie să cântăriți sau să vă întrebați la ce tip de măsură se referă rețeta sau câte grame sunt în ingrediente.

Dacă nu ați făcut niciodată acest chec de iaurt, trebuie să-l încercați, deoarece este foarte ușor și întreaga familie se va bucura de el.

INGREDIENTE:

  • 1 iaurt
  • 1 măsură (cu paharul de iaurt) de ulei de floarea soarelui
  • 2 măsuri (cu paharul de iaurt) de zahăr
  • 3 măsuri (cu paharul de iaurt) de făină
  • 3 ouă
  • 1 plic (16g) praf de copt
  • Unt sau margarină pentru a unge tigaia

MOD DE PREPARARE: 

Baza acestei rețete este de a măsura paharul de iaurt, ceea ce face pregătirea ingredientelor mult mai ușor. Idealul este să folosiți iaurt de lămâie, deoarece îi conferă o aromă specială, dar dacă nu aveți, am putea folosi unul natural și să punem coajă de lămâie pentru a adăuga o anumită aromă checului.

Încălzim cuptorul la 180ºC.

Punem iaurtul într-un castron și folosim paharul ca măsură. Bateți ouăle cu zahărul, apoi adăugați praful de copt cu făina și uleiul. Vom folosi mixerul electric, bătând după fiecare adăugare a unui ingredient.

Când avem un aluat omogen și fin, îl turnăm într-o tavă pe care o vom unge cu unt și o vom presărată cu făină, astfel încât să fie ușor să mulăm checul mai târziu.

Coacem timp de 30-35 de minute la 180 ° C, sau până când vedem că vârful unui cuțit/unei scobitori iese curat atunci când punem în centrul checului.

Se scoate, se lasă să se răcească și serviți.

Citește și Chec pufos cu cireşe, reţeta răcoroasă de vară. O pufoşenie, un deliciu! VIDEO