Zece paşi pentru a stăpâni un copil furios

Felul în care gestionezi acele câteva minute când izbucneşte un conflict între tine şi copilul tău sunt decisive nu doar pentru ce va urma, dar şi pentru educarea lui şi pentru relaţia voastră.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 06:48
Zece paşi pentru a stăpâni un copil furios

Află de la specialiştii empoweringparents.com care sunt cele 10 reguli cu ajutorul cărora te poţi descurca să stăpâneşti copilul furios (şi, evident, iraţional în timp ce este furios) chiar în acele clipe de criză.

1. Nu ţipa la copil atunci când el e furios

De multe ori părinţii reacţionează la o criză de nervi a copilului, ţipând şi ei la el şi pierzându-şi la rândul lor cumpătul. Dar această reacţie îţi va intensifica sentimentul că ai pierdut de tot controlul situaţiei şi al copilului. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face în timpul unei crize este să rămâi calm.

Gândeşte-te aşa: este ca la un accident de maşină – dacă te dai jos din maşină şi începi să acuzi celălalt şofer că el a fost de vină, ţipi şi eşti agresiv, cu siguranţă vei menţine starea tensionată şi conflictuală care nu va duce la nimic bun.

În schimb, dacă încerci să rămâi calm, sunt mari şanse ca şi celălalt şofer să se relaxeze şi să devină rezonabil. Aşadar, oricât de enervat eşti ca părinte, oricât de lipsit de respect ţi se pare ce spune şi ce face copilul în clipele acelea, nu provoca şi mai mult copilul la furie. Este exact ca şi cum pui paie pe un foc deja puternic.

VEZI AICI CONTINUAREA