Zeci de căprioare otrăvite, la Arad

Peste 35 de căprioare au fost găsite moarte pe două domenii de vânătoare din judeţul Arad. Din primele informaţii, reiese că animalele au fost otrăvite cu pesticid.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 10:16
Zeci de căprioare otrăvite, la Arad

Potrivit  primelor cercetări, vânătorii ar fi pus otrava pentru rozătoare. Au fost găsite peste 35 de cadavre, fiind constatate leziuni interne.

„Au fost aduse la laborator cadavre de căprioare cu leziuni hemoragice intense care pot fi cauzate de ingerarea unor substanţe toxice. Nu pot să ştiu de ce natură sunt acestea decât după examenul toxicologic care se face la DSV Timiş”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Arad, Gheorghe Ban, pentru România TV.

Ban a precizat că este prima dată când se întâmplă o astfel de tragedie în Arad.

„Responsabilii fondurilor de vânătoare estimează că aproximativ 50% din căprioarele de pe aceste fonduri au fost afectate. În total sunt 70 de căprioare. Până în prezent, au fost aduse la laborator 27 de cadavre. De pe un alt fond de vânătoare, aproximativ 10 cadavre sunt în curs de colectare”, a spus directorul DSV Arad.

Gheorghe Ban a adăugat că reprezentanţii fondurilor de vânătoare sunt pe teren la acest moment şi verifică toate suprafeţele unde ar mai putea fi animale moarte.

Ban a făcut un apel la populaţie ca, în cazul în care găsesc astfel de animalele, să contacteze DSV. El a avertizat că este extrem de periculos consumul cărnii de la aceste animale, din cauza conţinutului toxic.