Zeci de cetăţeni români, stabiliţi în Siria, s-au întors în ţară pentru a fi în siguranţă

Au ales să se întoarcă în ţară pentru a fi în siguranţă. Peste 30 de români stabiliţi în Siria au aterizat vineri dimineaţa pe Aeroportul Otopeni. Ei au decis să îşi lase în urmă viaţa clădită acolo pentru ca familia şi, mai ales, copiii să fie în siguranţă. După ce au ajuns pe pământ românesc, au vorbit cu teamă despre ce se întâmplă acolo.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 06:51
Zeci de cetăţeni români, stabiliţi în Siria, s-au întors în ţară pentru a fi în siguranţă

Luptele dintre forţele preşedintelui Bashar Al – Assad şi rebeli durează de un an şi jumătate, iar Siria s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă. În fiecare zi mor zeci, chiar sute de oameni. Printre cei prinşi în mijlocul războiului se află şi români care trăiesc cu frica zilei de mâine.

Ambasada României la Damasc a primit nenumărate apeluri telefonice din partea oamenilor aflaţi în mai multe localităţi din Siria, care cereau disperaţi ajutor. Mulţi au vrut să lase în urmă viaţa de acolo şi să vină să trăiască în siguranţă în România. „Şi astăzi se trăgea, astăzi am venit la aeroport printre gloanţe şi tancuri, am venit cu toţi copiii. Datorită ambasadei României şi sotul meu a venit”, a declarat o româncă.

Deşi oficialii români de la Damasc le-au făcut cunoscute riscurile de securitate în ceea ce priveşte transmiterea biletelor de avion într-o altă localitate decât capitala Siriei, românilor nu le-a păsat şi au vrut neapărat să plece din zonele de conflict. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 10.000 de sirieni au fost omorâţi până acum de forţele preşedintelui Bashar Al – Assad. Conflictul din Siria a fost declarat, oficial, război civil.