Zeci de interlopi români au fost săltaţi de mascaţi în Spania

Zeci de interlopi români au fost săltaţi din pat de mascaţi. S-a întâmplat in Spania, iar românii sunt suspectaţi că au dat nu mai puţin de 500 de spargeri.

RomaniaTV.net
16 mart. 2017, 13:03
Zeci de interlopi români au fost săltaţi de mascaţi în Spania

O operaţiune de amploare, desfăşurată în Spania, la care au participat peste 600 de poliţişti, a dus la destructurarea unuia dintre cele mai prolifice grupări de spărgători. Banda era formată din 47 de cetăţeni români, cinci spanioli şi un marocan.

Potrivit presei iberice, banda de hoţi a dat cel puțin 500 de spargeri, în provincii precum Ciudad Real, Toledo, Madrid, Cuenca, Guadalajara, Cáceres, Segovia, Leon, Valladolid, Burgos şi Palencia.

Grupul de infractori era condus de cinci dintre români, care puneau la cale fiecare detaliu al spargerilor. Iar eficienţa era incredibilă: dădeau spargeri şi reveneau la bază într-o singură noapte, după ce parcurgeau în total chiar şi 1000 de kilometri!

Ţinta favorită a infractorilor români erau magazinele şi depozitele de unde furau tot ce putea fi vândut rapid pe piaţa neagră.
În urma celei mai ample acţiuni desfăşurată în ultimii ani, poliţia spaniolă a recuperat bunuri în valoare de 3 milioane de euro.