Zeci de mame şi-au pierdut indemnizaţia de creştere a copilului! Motivul a creat controverse

Publicat: Joi, 30 Ianuarie 2020 11:52 // Actualizat: Joi, 30 Ianuarie 2020 11:52 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Botoşani a dispus, în 2019, sistarea plății indemnizației pentru creșterea copilului către mai multe mai mame din județ. Motivul pentru care au fost constituite aceste debite este că mamele beneficiare "nu au anunțat în termenul legal reluarea activității".

"În perioada ianuarie - decembrie 2019, la nivelul agenției au fost emise 43 decizii privind recuperarea unor sume încasate necuvenit în cuantum de 86.609 lei", arată directorul AJPIS, Sebastian Tocariu. „Până la data de 31 decembrie au fost recuperate 36 de debite în sumă de 52.578 lei. Mai sunt de recuperat șapte debite în sumă totală de 34.031 lei", a mai precizat oficialul susținând că aceste debite „sunt în termenul legal de recuperare de 180 de zile".

Citeşte şi: Concediu de maternitate 2020. Ce condiţii trebuie să îndeplinească mamele

Trebuie specificat că indemnizația pentru creșterea copilului este un ajutor social, fiind singura sursă de venit a părintelui care rămâne acasă pentru a avea grijă de cel mic. La nivelul lunii decembrie a anului trecut, în județul Botoșani erau în plată 2.774 de indemnizației pentru creșterea copilului în valoare totală de peste 4,5 milioane de lei, aproximativ un milion de euro. Valoarea medie a indemnizației pentru creșterea copilului este de 1.641 de lei.

Citeşte şi: Veşti bune pentru mamele din România. Ce se întâmplă cu indemnizaţia de creştere a copilului

Cele mai multe indemnizații, aproape jumătate din totalul județean, se plătesc în municipiul Botoșani, 1.338, iar cele mai puține în comuna Adășeni, une este în plată o singură indemnizație. Situații critice din acest punct de vedere se înregistrează în alte trei comune, Concești, Mihălășeni, Ripiceni, unde se plătesc câte două astfel de indemnizații.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H