Zeci de mii de britanici vin în pelerinaj la Palatul Buckingham și plâng la gard! Imagini impresionante cu mulțimea îndurerată! „Suntem o țară care a rămas fără mamă!”

Moartea reginei Elisabeta a II-a a stârnit o revărsare imediată și uriașă de emoție, cu mii de oameni îndoliați adunându-se în fața porților Palatului Buckingham și a altor clădiri regale.

09 sept. 2022, 07:35

La un moment dat, o interpretare a piesei „God Save The Queen” a răsunat printre cei îndoliați, urmată de uralele „Trăiască Regele”. Alte mii de persoane au depus flori în exteriorul  Castelului Windsor  – unde Regina și-a petrecut o mare parte din timp după moartea iubitului ei soț, Prințul Philip, în aprilie anul trecut.

Și într-un semn al influenței considerabile a Reginei la nivel mondial, mulţimi de oameni au depus flori la mai multe ambasade britanice, între care Washington, Berlin și Oslo.

Oricât de mult ai încerca să te pregătești pentru acest moment, te lovește ca o tonă de cărămizi. Ea este de neînlocuit. Pur și simplu nu pot să cred că nu vom mai vedea acel zâmbet al Reginei. Există un sentiment de şoc profund„, este una dintre miile de declaraţii îndurerate făcute printre lacrimi în faţa Palatului Buckingham.

Aproximativ 100.000 de oameni se aflau joi seara pe străzile adiacente Palatului Buckingham. Pe marele bulevard care duce la palat, taxiurile negre caracteristice Londrei s-au aliniat în semn de omagiu.

Nicholas Player, 41 de ani, un ghid turistic din Londra, a spus că „a simțit un fior” când a auzit că medicii au devenit îngrijorați de sănătatea Reginei mai devreme în cursul zilei de joi. „Ea este bunica națiunii, într-adevăr… Face parte din viețile tuturor”, a spus el, pentru CNN, despre regina a cărei domnie a durat șapte decenii.

Citeşte şi Regele Charles, noul monarh al Marii Britanii, iubește România! Are 10 proprietăți la noi în țara și vine de 20 de ani regulat în vizită aici

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a își sărbătorea de două ori pe an ziua de naștere. Lucruri mai puţin ştiute despre Regina Marii Britanii