Zeci de mii de oameni fără cablu, internet şi telefon, după ruperea unui fir

Aproximativ 35.000 de abonaţi din Argeş şi Olt au rămas, duminică, fără semnal la cablu, internet şi telefonie fixă, după ce un angajat al unei firme care săpa şanţuri în lungul şoselei a rupt firul aerian al furnizorului de servicii TV şi IT.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 18:43
Zeci de mii de oameni fără cablu, internet şi telefon, după ruperea unui fir

Potrivit reprezentanţilor firmei care a provocat incidentul, lucrarea de introducere a unui cablu de fibră optică trebuie să fie gata marţi, iar în aceste condiţii muncitorii au fost chemaţi la lucru şi în zi de sărbătoare, potrivit Mediafax.

La un moment dat, unul dintre lucrătorii firmei care manipula un utilaj a lovit cablul aerian în comuna Miceşti, acolo unde ajunseseră cu săpăturile, iar semnalul TV, de internet şi de telefonie fixă a dispărut.

„Nu a fost cu intenţie, un coleg a lovit cu un utilaj cablul de pe stâlp, a fost o greşeală, dar se remediază, asta e, se rezolvă, se mai întâmplă”, a declarat Petrică Tamaş, şef de lucrare.

Imediat, colegii lui l-au trimis acasă pe muncitorul vinovat, dar nu au anunţat şi firma de cablu, angajaţii acesteia aflând de la abonaţi că nu mai este semnal TV, de internet şi la telefonia fixă, cablul tăiat asigurând servicii pentru aproximativ 35.000 de abonaţi din 24 de localităti din judeţele Argeş şi Olt.

„Aici în zona asta sunt 1.700 de abonaţi, dar în total sunt aproape 35.000 de abonaţi. Colegii mei o să remedieze defecţiunea, e o fibră optică ruptă, am înţeles că a fost lovită de un utilaj”, a declarat Paul Nedelea, angajat al firmei de cablu.

După o jumătate de zi, semnalul TV, de internet şi telefonie fixă a revenit.