Zeci de muncitori prinși în subteran. Explozie într-o mină din Turcia, în timpul operațiunilor de salvare

Un număr mare de mineri au fost prinși vineri seara în subteran, după o explozie într-o mină din apropierea orașului Amasra, din Turcia.

15 oct. 2022, 08:19
Zeci de muncitori prinși în subteran. Explozie într-o mină din Turcia, în timpul operațiunilor de salvare

UPDATE: Salvatorii încearcă şi sâmbătă dimineaţă să recupereze zeci de mineri încă prinşi în subteran după explozia dintr-o mină de cărbune care s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 28 de răniţi în nord-vestul Turciei.

Nurtaj Arslan, guvernatorul provinciei Bartin, unde se află această mină, a anunțat că minerii au fost prinși în subteran, iar un comunicat al biroului său afirmă că „o explozie parțială a avut loc la o altitudine de sub 300 de metri” într-o mină de cărbune, potrivit presei turce.

Potrivit primelor informații din presa turcă, în subteran sunt zeci de mineri, iar unele estimări spun că sunt chiar între 100 și 150 dintre ei.

Explozia a avut loc vineri seară, în jurul orei 18.15. Cauza acesteia ar fi fost un transformator.

Citeşte şi Explozie uriașă, urmată de incendiu într-un cartier rezidențial din Istanbul. Trei persoane și-au pierdut viața

Eforturile de căutare și salvare continuă cu un număr mare de echipe. Sunt 44 de persoane la minus 300 altitudine și 5 mineri la minus 350 altitudine. Până acum ştim că 12 persoane au fost rănite, ele fiind scoase la suprafaţă. Persoanele rănite sunt transportate la spitale cu ambulanțe. Sunt mobilizate echipe de experți și echipe AFAD. Ministrul Resurselor Naturale este pe drum”, a mai spus guvernatorul Arslan.

Citeşte şi Explozie la o bază militară din Rusia: o persoană a murit, altele sunt în stare gravă la spital