Zeci de persoane dintr-un sat din Alba sunt izolate din cauza unei avalanşe

Câteva zeci de persoane dintr-un sat aparţinând comunei Scărişoara, din judeţul Alba, au rămas izolate, luni seară, după ce drumul judeţean care face legătura în zonă a fost blocat din cauza unei avalanşe.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 18:42
Zeci de persoane dintr-un sat din Alba sunt izolate din cauza unei avalanşe

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Ioan Stan, a declarat, luni, că drumul judeţean 750, care leagă comuna Gârda de Sus de satul Sfoartea (comuna Scărişoara), a fost blocat din cauza unei avalanşe formate în urma temperaturilor ridicate din ultimele zile, informează Mediafax.

„În urma unei avalanşe produse în apropierea DJ 750 s-au format, luni, trei puncte critice de blocaj a drumului judeţean, cea mai mare porţiune fiind pe o lungime de aproximativ 12 metri, înălţimea maximă a stratului de zăpadă fiind de circa cinci metri. În urma avalanşei a fost antrenat material lemnos şi pietriş”, a spus Stan.

Potrivit acestuia, în zonă acţionează S.C. DPL Alba cu un buldoexcavator pentru degajarea drumului.

Ioan Stan a adăugat că localitatea Sfoartea este izolată, satul având circa 20 gospodării şi în el locuind 60 de persoane.

Drumul judeţean 750, care face accesul spre mai multe sate din zona comunelor Gârda de Sus şi Scărişoara, a fost blocat de mai multe ori în anii 2005 şi 2006 din cauza unor avalanşe formate în urma ninsorilor abundente.