Zeci de persoane, la spital cu entorse şi fracturi, după ce au căzut din cauza poleiului

Peste 70 de persoane cu avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri dimineaţa, după ce au căzut şi au suferit fracturi, entorse, luxaţii sau traumatisme din cauza poleiului, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI), doctorul Alis Grasu.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 09:27
Zeci de persoane, la spital cu entorse şi fracturi, după ce au căzut din cauza poleiului

„În primele trei ore ale dimineţii am avut 291 de solicitări, iar dintre acestea 46 au fost pentru suspiciuni de fracturi, entorse, luxaţii, iar alte 28 au fost pentru traumatisme prin cădere”, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Pentru a evita accidente de acest fel, managerul SABI a făcut câteva recomandări.

Astfel, ar fi bine ca doamnele să renunţe la încălţămintea cu toc şi să folosească ghete cu talpă de cauciuc cu striaţii adânci, tip bocanci. În cazul în care nu există o astfel de încălţăminte ar fi bine ca pe talpa încălţămintei să fie lipită o bandă adezivă sau „deşi e mai puţin estetic” peste gheată să îşi pună un ciorap. De asemenea este recomandat mersul cu paşi mici, cu multă grijă.

„Atenţie la scări sau la locurile acoperite de zăpadă. Ambele pot fi adevărate capcane. De asemenea, în aceste zile, chiar dacă pare mai cald, iar străzile sunt adevărate patinoare sunt recomandate mănuşile şi căciula pentru a proteja aceste zone în cazul unei evenuale căderi”, a explicat medicul. Îmbăcăminte trebuie să fie călduroasă , dar lejeră. Cel mai bine este ca în cădere să încercăm să protejăm capul şi coloana, dar, de regulă, atunci când alunecăm suntem surprinşi şi nu prea mai putem controla căderea”, a adăugat medicul.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca au ajuns 12 persoane cu fracturi, în media obişnuită, diferă doar modul în care se cade, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului, dr. Bogdan Opriţa

„La spital s-au prezentat 12 persoane care au alunecat pe gheaţă. Cam atâtea persoane ajung zilnic la ortopedie. Diferă doar modul în care au căzut. Unii cad de la înălţime, alţii din copac, alţii se împiedică sau alunecă pe gheaţă”, a mai spus dr. Opriţa.

CTEŞTE ŞI: Ploaia îngheţată a apărut în Bucureşti: Ce este acest fenomen rar