Zeci de şcoli din Constanţa şi alte judeţe din ţară, închise din cauza viscolului. Mii de elevi nu fac astăzi ore

Ninsorile puternice au dus la închiderea a zeci de şcoli din toată ţara. În judeţul Tulcea, cursurile au fost suspendate integral din cauza vremii extreme. De asemenea, aproape 3.000 de elevi din judeţul Constanţa nu merg astăzi la şcoală deoarece drumurile sunt impracticabile din cauza zăpezii.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 09:01
Zeci de şcoli din Constanţa şi alte judeţe din ţară, închise din cauza viscolului. Mii de elevi nu fac astăzi ore

Niciun elev nu va merge la cursuri vineri în judeţul Tulcea. Cursurile sunt suspendate integral astăzi din cauza vremii nefavorabile, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Cursuri suspendate în 40 de şcoli din Constanţa din cauza ninsorilor

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, din cauza drumurilor impracticabile, 40 de şcoli (7 cu personalitate juridică, 33 – unităţi arondate) rămân şi vineri închise, fiind afectaţi 2.863 de elevi, relatează Agerpres.

Şcolile cu cursurile suspendate sunt în localităţile Independenţa, Dumbrăveni, Peştera, Ciobanu, Dobromir, Ion Corvin, Deleni, Sibioara (şcoala+grădiniţa), Conacu (şcoala+grădiniţa).

De asemenea, zece localităţi din judeţul Constanţa sunt în continuare fără electricitate. Sunt afectaţi mii de oameni din comunele Hârşova, Istria, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Pantelimon, Ciobanu, Cogealac, Corbu, Gârliciu şi Ghindăreşti. Echipe ale Enel şi drumarii interven pentru a înlătura a efectele negative produse de ninsori şi de vântul puternic.

Şcoli închise în Brăila după ce au rămas fără curent

Şase localităţi din Brăila sunt în continuare fără curent electric, iar în cinci comune din judeţ şcolile au rămas închise deoarece nu a fost remediată problema alimentării cu energie electrică, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, conform sursei citate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca şcolile din comunele Măraşu, Frecăţei, Mihai Bravu, Roşiori şi Traian să rămână închise şi vineri. De asemenea, sunt fără energie electrică localităţile Lacu Rezi, Măru Roşu, Căldăruşa, Mihai Bravu, Titcov şi Odăeni, în total fiind afectaţi 1.382 consumatori.

Joi, copiii nu au mers la şcoală în nicio unitate din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea din cauza condiţiilor meteo, iar în alte 12 judeţe au fost afectate de vremea rea mai multe localităţi, precizează MEC.

Citeşte şi: Cursuri suspendate în 80 de şcoli din Bucureşti din cauza gripei