Zeci de tineri, la Târgul de job-uri pentru persoanele cu dizabilităţi VIDEO

Persoanele cu dizabilităţi intelectuale au avut ocazia să îşi găsească un loc de muncă la un târg dedicat lor, care a avut loc în Capitală. Zeci de tineri s-au arătat interesaţi de ofertele angajatorilor.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 20:41
Zeci de tineri, la Târgul de job-uri pentru persoanele cu dizabilităţi VIDEO

La Târgul pentru persoane cu dizabilităţi din Bucureşti a venit şi Denisa, împreuna cu mama ei. Are 17 ani şi a trecut pe la mesele tuturor angajatorilor. Denisa este o fire cu adevărat activă. Face deja practică la un hotel, dar vrea mai mult de la viaţă şi dovedeşte asta în fiecare zi. „La hotel fac curat, mese festive, mai fac curat prin camere”, a declarat ea, pentru România TV.

Mama Denisei spune despre fiica sa că este o fire receptivă, care a participat la foarte multe concursuri şi are acasă medalii obţinute la gimnastică. Împreună cu un coleg a înfiinţat un site pe care şi l-au prezentat la Parlamentul European, la Bruxelles.

Angajatorii care au participat la târg au avut oferte diverse. „În magazin, pentru Departamentul de Gradina căutăm pe cineva care să aibă grijă de plantele pe care le comercializăm”, spune reprezentantul unei firme, iar o altă firmă a găsit la târg pe cineva care să ocupe postul de operator monitorizare camere video.

Emma Juravle, consilier la Fundaţia Motivation România, unul dintre organizatori, a explicat demersurile manifestării: „Ne dorim să vină cu disponibilitatea de a sta de vorbă cu un gen de candidaţi care în mod normal nu vin la ei la interviu, e de fapt un târg care îi pune faţă în faţă pe angajatori cu un grup de candidaţi foarte dornici să muncească„. Fundaţiile Motivation România şi Special Olympics au mai organizat astfel de târguri şi în ţară.