Zeci de tone de carne congelată, veche de 40 de ANI, CONFISCATĂ după ce a fost scoasă la vânzare FOTO

Vameşii chinezi au confiscat carne congelată de contrabandă în valoare de aproximativ trei miliarde de yuani, adică 430 de milioane de euro, şi, în unele cazuri, produsele erau vechi de 40 de ani sau în putrefacţie.

25 iun. 2015, 07:47

Până acum, vameşii chinezi au confiscat în luna iunie peste 100.000 de tone de carne congelată, inclusiv aripi de pui, carne de vită şi porc, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Lucruri ŞOCANTE despre carnea procesată pe care sigur nu le ştii

Acesta este cel mai mare caz de contrabandă cu produse din carne congelată din istoria provinciei. Această carne nu este verificată şi poate provoca boli grave în cazul în care este ingerată, conţinând bacterii şi virusuri precum cele care provoacă gripa aviară sau boala vacii nebune, asta pe lângă faptul că este expirată, în anumite cazuri şi de 40 de ani. Experţii susţin că atât timp cât carnea nu prezintă semne de dezgheţare, consumatorii nu pot face distincţie între carnea proaspătă şi cea veche de câteva decenii.

Când carnea de contrabandă este ţinută în condiţii proaste sau dezgheţată în mod repetat sau chiar recongelată după ce s-a alterat, ameninţarea pe care o reprezintă este foarte gravă. Contrabandiştii cumpără carne la preţuri foarte mici din alte ţări, apoi o livrează în Hong Kong în containere frigorifice. Produsele sunt mutate apoi pe continent prin Vietnam, contrabandiştii angajând localnici din zonele de graniţă pentru a transfera produsele în oraşele chineze de la graniţă, de multe ori în maşini obişnuite, apoi în Changsha, după care sunt distribuite în întreaga ţară.

Citeşte şi Cum sunt păcăliţi românii să cumpere carne de pui injectată