Zeci de turişti, blocaţi în Munţii Retezat din cauza alunecărilor de teren

Cincizeci de turişti au rămas blocaţi în diferite puncte ale Masivului Retezat din cauza alunecărilor de teren care au condus la ruperea unor poduri şi la alunecări de teren pe Drumul Judeţean 685, care face legătura între localitatea Râu de Mori şi zona montană.

16 iul. 2016, 13:26
Zeci de turişti, blocaţi în Munţii Retezat din cauza alunecărilor de teren

La Refugiul Salvamont Bucura sunt 10 turişti, alţi 25 de turişti sunt blocaţi între Zănoaga şi Gura Zlata şi încă 15 la Poiana Pelegii, potivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Aceştia au ajuns în munte cu opt maşini şi o motocicletă, pe o vreme frumoasă, însă o ploaie torenţială i-a blocat pe munte, în sprijinul lor fiind trimise echipe de salvare.

Din cauza alunecărilor de teren înregistrate între localitatea Clopotiva şi poiana Pelegii, echipajele de intervenţie s-au mobilizat de urgenţă pentru recuperarea celor 50 de turişti rămaşi blocaţi„, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Cei 50 de turişti vor fi coborâţi din munte de echipele formate din pompieri, jandarmi şi salvamontişti, aceştia având de parcurs circa 30 de kilometri până la Râu de Mori unde sunt aşteptaţi de două microbuze.

Întrucât refacerea drumului judeţean 685 şi redeschiderea traficului auto va necesita acţiuni susţinute de reconstrucţie, eforturile echipajelor de intervenţie vor fi concentrate asupra evacuării persoanelor şi amplasării autoturismelor surprinse de alunecările de teren, într-o zonă de siguranţă„, a mai declarat Dănăiaţă.

Citeşte şi Cinci turişti s-au rătăcit în Parâng. Salvamontiştii intervin pentru salvarea lor


loading...