Zegrean despre prelungirea mandatului lui Băsescu: Dăm răspuns în scris la anul

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a afirmat, vineri, la Suceava, că în ceea ce priveşte posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să solicite prelungirea mandatului va fi dat răspuns în scris la anul, în timp ce judecătorul Petre Lăzăroiu a apreciat că şeful statului mai şi glumeşte, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 14:15
Zegrean despre prelungirea mandatului lui Băsescu: Dăm răspuns în scris la anul

Patru judecători ai CCR, între care preşedintele CCR Augustin Zegrean, au participat, vineri, la Universitatea din Suceava, la o conferinţă cu studenţii în ştiinţe juridice, iar unul dintre studenţi i-a întrebat dacă este posibilă prelungirea mandatului preşedintelui pentru lunile în care a fost suspendat din funcţie, în condiţiile în care Constituţia nu are asemenea prevederi.

Judecătorul Petre Lăzăroiu a răspuns că preşedintele Traian Băsescu mai şi glumeşte şi că, dacă va exista o asemenea excepţie, Curtea Constituţională o va analiza.

„Şi noi ne luăm concediu, mai suntem bolnavi, dar nu putem să pretindem să ni se prelungească mandatul. Dar, după cum aţi observat, preşedintele mai şi glumeşte. Hai să nu comentăm acum. Dacă va veni cu o astfel de excepţie, vom vedea. Deocamdată, nu”, a spus Lăzăroiu.

El a fost completat de preşedintele CCR, Augustin Zegrean, care a spus: „Dăm răspunsul în scris la anul”.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă se teme de o nouă suspendare, el răspunzând „Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război” şi a amintit că mandatul său este de cinci ani, precizând că s-ar putea să ceară ca lunile în care a fost suspendat să-i fie date înapoi.

Băsescu a fost întrebat dacă se teme de o nouă suspendare.

„Oameni buni, vă spun ca şi la prima, şi la a doua: «Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război». Dar să aibă grijă că s-ar putea să îmi aduc aminte ce scrie în Constituþie, că mandatul preşedintelui este de cinci ani. Şi deocamdată am cam avut vreo două luni în care nu am avut serviciu, pe suspendarea din martie. N-aş vrea să mă pun în situaţia, că eu nu pot să încalc Constituţia, să le aduc aminte şi lor, şi Curţii Constituţionale că mandatul preşedintelui e de cinci ani. Să nu facă vreun efort să mi-l prelungească”, a spus Traian Bãsescu.

El a ţinut să precizeze că va cere cele două luni cât a stat suspendat.

„Voi cere să îmi dea lunile alea înapoi”, a explicat Băsescu.