Zegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o doreşte

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, marți, că șeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o dorește, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare.

27 dec. 2016, 11:28
Zegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o doreşte

Să vină cu altă propunere (PSD – n.r.). Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe președinte să desemneze o persoană pe care nu o dorește„, a declarat Augustin Zegrean, pentru Agerpres.

Întrebat cum comentează faptul că în spațiul public a fost vehiculată ideea suspendării președintelui, Augustin Zegrean a spus, în contextul respingerii propunerii PSD pentru funcția de premier, că șeful statului doar „își face treaba”.

„Ăsta ar fi un motiv de suspendare? El își face treaba. Constituția îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă„, a adăugat fostul președinte al CCR.

El a amintit că Legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele.

Constituția spune că în urma discuțiilor cu partidele care au câștigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune„, a explicat Zegrean.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.

CITEŞTE ŞI: Cristian Tudor Popescu: Liviu Dragnea este pus în faţa unui gest de forţă al preşedintelui


loading...
Partenerii noștri