Zegrean: Pe 17 decembrie voi informa Senatul în legătură cu vacantarea postului Iuliei Moţoc

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, că informarea cu privire la vacantarea postului de judecător al Iuliei Motoc, care şi-a înaintat demisia, este redactată şi o va transmite Senatului cel mai probabil în 17 decembrie, transmite Mediafax.

11 dec. 2013, 10:17
Zegrean: Pe 17 decembrie voi informa Senatul în legătură cu vacantarea postului Iuliei Moţoc

El a precizat că este obligat de lege să înştiinţeze asupra necesităţii desemnării unui nou judecător postului în maxim 3 de zile de la momentul vacantării postului.

„În 17 decembrie am să trimit cererea (la Senat, n.r.), e redactată deja”, a mai menţionat Zegrean. Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaș a declarat, miercuri, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC și că a acceptat, considerând că este „o onoare”.

Iulia Motoc anunţa, duminică, pe Facebook, că mai are doar o săptămână ca judecător la Curtea Constituţională, după care va pleca judecător la CEDO.

„Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg”, scria Iulia Motoc pe contul său de Facebook.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

VEZI SI:

Magistraţii de la Curtea Constituţională, buget consistent pentru bilete de avion